Thursday, January 6, 2011

-berhijab itu wajib-

salam semua.

for sure la semua orang dah tau pasal isu hangat yang 
sedang diperkatakan.isu yang agak sensitif sebab ini isu agama.
ak pun baca entri yang membawa perbincangan hangat ramai orang.
ak buat entry ni bukan sebab nak ulas ke nak ceramah apa lagi.
al maklum ak ni student je pun.bukan alim ulama' nk komen 
apa lagi nak bercerita panjang pasal benda gini.

amar makruf nahi mungkar ni memang tugas
semua orang.ye la sebab semua manusia as a khalifah
kat bumi ni kan?so dah jadi tanggungjawab semua.

tapi islam pun dah bagitau.
mencengah perkara mungkar tu ada 3 cara.
pertama : kalo mampu cengah dengan perbuatan.
kedua: cengah dengan perkataan.
ketiga: kalo xmampu cengah dengan hati.

kalo kita punyer pengetahuan agama ni xbanyak.
cengah la dengan hati.sebab nyer hanya yang mampu
je bleh cengah dengan perkataan apa lagi perbuatan.

tgok la sekarang.semua blogger berbalas balas kutukan.
bukan satu dua.beratus komen.yang mengutuk memang 
banyak ah.pastu saling hina menghina plak.last sekali
keluar la bnyak perkataan xsepatut nyer.

sekarang ni mana niat asal yang nak menegur yang salah tu
bila berlakunyer pergaduhan sesama islam plak?
yang seronok nyer syaitan.hmm.

konklusi nyer.
menengur biar kena cara.
berhijab tu wajib dan xperlukan sebab lain selain kerana Allah.
islam tu suka akan kecantikan.


sungguh cantik andai siti terus berhijab camni. :)


p/s: sedih dengan diri sendiri. -____-

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

6 comments:

Nadzirah said...

Berdoalah kita sama-sama semoga Allah akan tetapkan iman kita dan kita akan sentiasa berada dalam golongan yang diberkati :)

miss epa said...

nadzirah:amin :)

Wan Gerrard said...

berhijab lagi cantik ^_^

burungjinjang said...

amin...

anda ditag http://burungjinjang.blogspot.com/2011/01/bloglist-blogger-2011.html

fya zainal said...

bagus entry kamu
saya setuju
biarlah kita mencegah menggunakan hati
wallahualam

fiq said...

betulkan niat =)