Thursday, February 23, 2012

Trip ke Gambang Waterpark

SALAM SEMUA.

hai dan hai lagi kepada semua kawan kawan yang sudi membaca
blog yang tak seberapa ni. hee. ada yang merinduiku nampaknya. maybe sebab
aku jarang sgt update blog kot.kepada kak eida. saya juga merindui entry
entry akak. maaf tak sempat nak blogwalking sungguh sungguh macam dlu
lagi sbb sangat sibuk dengan kehidupan sebagai pelajar. -,- macam sibuk 
sangat la kann kan.

entri hari ni nak cerita keseronokkan dan kegembiraan ke Gambang Waterpark
pada ari rabu yang lepas (22/02/2012). aku tulis tarikh sebab tarikh semalam
macam sangat special. ahem.perjalanan dari mahallah tabari ke Gambang
 mengambil masa selama 30 minit. plus kitaorang berenti amik duit and isi 
minyak semua. kitaorang punya la excited semua sbb kebanyakkan pun tak 
pernah pergi Gambang Waterpark ni termaksuk la aku sendiri.so excited-nya
terlebih sket.harap di maafkan. hee.

kitaorang gerak sana dalam pukul 9.30 pagi dan sampai around 10 pagi.
kitaorng merupakan customer pertama yang masuk parking. memang sengaja 
pergi awal sebab taknak sunburn muka kalo mandi tengahari.hee.
oleh sebab waterpark bukak pukul 10.30 pagi so kitaorang bentang tikar dlu
and then makan nasi yang kitaorang tapau dari cafe mahallah (hostel)
kitaorang memang da plan nak makan kenyang kenyang. and then maen
 puas puas. taknak makan kat kedai dalam tu. sebab diorang kata mahal. 

 cik lisa tetap gagah perkasa walaupun dari belakang. -,-


amik gambar dlu sebelum maen air. (:

oleh sebab masa kitaorang pergi tu hari rabu. so tak da orang. semua
benda pun smooth je. dari beli tiket smpai la sewa locker.semua bereh.kat sini
aku list kan beberapa benda yang perlu disewa :

pelambung /tube (double) : rm12 + rm8 (deposit)
locker : rm6 + rm14 (deposit)
tiket masuk : rm 15.50 ( harga murah sebab coco beach tengah dalam
renovation )

locker tu takda la besar sangat. kalo kitaorg. dapat muat tiga buah beg galas.
so satu locker kitaorg kongsi 3 orang. jimat sikit. so, overall semua
budget dalam rm23. plus minyak kereta rm4. so dalam rm30 seorang.
okay la kan? takda la mahal pun. setahu aku tiket masuk ke Gambang Waterpark 
ni adalah antara tiket masuk waterpark yang termurah di malaysia.


excited lebihh semua. (:

pengalaman di Gambang Waterpark ni agak menarik jugak. semua slide dia
aku try. takda la horror sangat. sebab tu aku berani. kalo slide nya berliku-liku
sangat. takda nya aku berani. macam you all semua tahu la. miss epa ni bukan
penakut cuma kurang berani je. -,-! dan bagi aku slide yang paling horror ialah
6 lane racer. yang ni cuak la jugak time first first nak naek tu sebab macam
tinggi semacam je. tapi bila da naek. perghhhh. 3 kali aku try. hee.

ni lah dia 6 lane racer.

akhir kata, trip ke Gambang Waterpark ni sangat la menarik dan seronok.
berbaloi baloi untuk melepaskan stress seketika dengan semua masalah
yang datang. by the way. luka dan parut yang dapat time trip ke sungai
pandan da takda. tapi memory tetap di hati.terima kasih kawan kawan


p/s: laen kali kita pi tempat laen plak ya. 

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

5 comments:

Ir Firdaus said...

waa! seronoknya dye.. nie yg teringin nk g sane nie.. huu~

zuk zuhaiza said...

tak pernah sampai lagi. dah plan tak thu bile lagi.

ouh, dekat je.

ieda said...

aloor sayang nyeee
kalau tahu epa nak kesana ..
akak pagi tiket 1/2 prize tau
kami di UCSA baru2 nie dpt baucer dewasa rm 18.00 dan kanak2 rm13.00 sorang .. satu baucer leh masuk 6 orang tau
huhuhuh akak ada 6 tiket pada akak .. akak nak gi x lah koot sbb dah pernah gi ..

x der rejeki kan epa .. ;)

Hafizin Jamil said...

nampak suka je jumpa air..haha

Ahmad Desrayen said...

exited experience..follow my blog :)

http://onepiece-ever.blogspot.com