Sunday, November 27, 2011

The Pangkor Island

SALAM SEMUA.

hai hai hai.suda lama tak update.sgt sibuk sebenarnya.kehidupan
sekarang semakin bahagia.ehem.da da.sila jangan tanya lebih lebih.
ak update blog secara cepatnya sbb ak baru smpai subang dari pangkor.
kitaorg satu family ke pulau pangkor.hee.bercuti dengan penuh 
kegembiraan terutama bersama family.sgt seronok.



so nak kongsi ngan korang 8 perkara pasal pulau pangkor
yang patot korang tahu.so kalo korang ada niat ke sana bley la
tahu ckit ckit sal The Pangkor Island.

1. terbahagi kepada dua pantai iaitu pasir bogak dan teluk nipah.
kalo korang nak yang tak ramai org bley ke pasir bogak.kalo korang
nak tempat yang agak happening bley ke teluk nipah sbb kat sana lagi
bnyk kedai.

2. pantai nya agak cantik.tapi bagi ak lagi cantik di pulau perhentian.

3. aktiviti pantai pun ada mcm di pulau pulau laen.hari tu kitaorg
naek speedboat keliling pulau selama 2 jam dgn hrga rm150 utk 10 org.
sgt berbaloi.believe on me.

4. ada certain barang barang lebih murah di pulau dari di jeti lumut.
mcm tempat kitaorg tinggal, uptown beach resort.ada kedai
souvenir kat depan tu.diorg sediakan hrga murah utk penghuni resort.

5. hrga makanan okay la.bley tahan.tak da la mahal sgt.

6. kat sana better tak payah sewa kereta bagai sbb korang bley naek
van pelancong kaler pink yang sgt chomel.ak pun heran kenapa 
semua van pelancong diorng kaler pink.hee.hrga pun sgt murah.
rm10 utk satu van ke satu trip.

7. kalo nak sewa kereta pun bley rm100 utk satu hari and then motor
plak rm80 utk satu hari.

8. chalet dan resort kalo nak bermalam memang kena book awl
awl sbb sgt ramai org time cuti.




 beberapa keping gambar yg smpat di snap. (:

gambar tuan tanah harus ada.ehem.saje nk letak gmbr
time dalam laut supaya korang jelous.kbai. (:

so kepada korang semua yang berminat nak pi bercuti cuti bersama
keluarga.sgt berbaloi ke sini.macam macam aktiviti bley buat.
pemandangan pun sgt cntik. (:



p/s: harap bley jumpa lagi. (:

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

6 comments:

Marissa Elena said...

Dah lamaa tak pergi pulau pangkor :( huhu

ieda said...

pulau pangkor je akak x sampai layie .. memang best kalau dpt snorkeling kan dik .. hurmm akak x berani soo selalu tgk hubby dan ipar duai je :)

Kak Sal said...

pangkor memang best...akak penah stay kat rimba kem...

Cik Bambam said...

kalau akak lar.. jgn harap nak berendam dlm air laut tuh..huhuhu

best ek.. nak gi lar nnt.. :P

Balqis Shafikah said...

wahhh seronoknya!!!! urm..dah lma tak pergi bercuti cmni.:)

Balqis Shafikah said...

wahhh seronoknya!!!! urm..dah lma tak pergi bercuti cmni.:)