Tuesday, January 25, 2011

-Lelaki sopan santun-

salam.

hari ni seperti hari hari biasa.sangat sibuk dengan assigment
dan homework yang berganda ganda sebab dah nak final exam.
as a student xleh nak mengeluh.dah memang kerja kita utk study.
so amik buku and study.kata kata utk memberi motivasi kpd diri
yang semakin hari semakin letih menjadi student.kalo bley nak 
kawin cepat cepat.ehem.ayat gatal.-___-!

ketika ak sedang khusyuk berblogwalking ke sana ke sini.
tetiba sayup sayup terdengar nama ak dipanggil.suara yang 
amat perlahan sekali.sape kah? malaikat kah?
ehem.dah dah berangan.dah macam cerita putera katak dah.hee.

ak pun pandang la pada bunyi yang sayup sayup tu. 
kelihatan seorang lelaki berkopiah.ak pun pandangan ngan 
muka heran.asal weh?ak ada buat salah ke? detik hati kecil.

"sis.komputer ni sy dah book.so nak 
guna kalo bley."

pastu dia senyum.amboi dik.kalah fahrin ahmad.haha.
sgt sopan ye lelaki itu.ak plak cam system otak lambat ckit 
sebab baru je abis class math tadi.naik  pening kepala ak.
so ak pandang la dia.

"ehem.nak guna sis."

dia berkata lagi.ayat yang kedua tu baru masuk otak ak.

"oh.okay.tapi bleh guna computer len tak?"

ak tanya balik.al maklum la.ada 3 komputer kosong lagi 
dibelakang ak.xkan xleh consider kot.

"saya dah book computer ni"

ulang dia lagi sekali.suara still perlahan lagi.
hati ak plak cam malas giler nak gerak.so ak pusing 
pusing dulu kerusi computer.cheyy.cam maen maen ni.

"tapi xpa la.sy pergi guna computer sana"

akhirnyer dia mengalah.ak senyum.

"terima kasih."

moral of the story.
lelaki.sila lah bersifat sopan santun dan penuh kelelakian.
mengalah xbermakna awak kalah.tapi menunjukkan 
awak lagi matang.xkan nak gaduh ngan perempuan kot?
bila nak mintak apa apa dari gurl.bley cakap secara sopan.
supaya korang bley membawa imej as a lelaki budiman dengan baik.



 
asyraf muslim yang penuh kesopanan. :)


p/s: letih menjadi pelajar.nak jadi tuan puteri bley?hee :)

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

12 comments:

tomatokering :) said...

sukak asyraf muslim ! :D

She's retarded said...

suka ashraf muslim!nampak baik dan sedap mata memandang

mr.syazwan said...

SAYA PUN MACAM ASHRAF penuh dgn tata susila

=_=

nexx said...

ensem x? hhehe...

AiDa AzRyN said...

hehe.. aida pun suka ashraf muslim.....

HaNTwO said...

pokcik ni pun sopan dan santun...

miss epa said...

tomato: saya pun suka! :)

miss epa said...

she: sgt baik! :)

miss epa said...

mr syazwan: haha.saya tahu. :)

miss epa said...

nexx: haha.agak agak ?

miss epa said...

aida: sama la kita! :)-

miss epa said...

hantwo: ye pak cik.sy percaya. :)