Monday, February 7, 2011

-kenapa sy xapproved awk as a friend?-

salam semua.


pagi yang indah.lepas je kelas calculus terus berlari lari 
anak ke library.nak publish post and blogwalking kejap.
al maklum la.broadband belum dapat lagi.so kena la online 
kat library.ni nak citer kat korang.semalam ak ada terima satu 
panggilan dari sorang kawan.

kawan: epa!ni ak nak tanya.asal ko xapproved ak kat 
facebook weyh?

aku: ha?xkan la ak xapproved ko.ko kwn baik ak kot.
bila ko add ak?ak xonline 2 3 hari ni.

kawan: ak dah add ko sebulan dah -___-!
*nada kedengaran merajuk*

aku: oh.ye ke?apa nama facebook ko eh?

kawan: bunga melati.
*kedengaran bunyi ketawa kecik*

aku: ha?patot ah ak xapproved.


kenapa saya xapproved awak as a friend?

ni refer kepada friend kat facebook.biasa la org add kita as 
a friend.so depends pada kita la nak confirm,not now or not.
ada orang tanya ak."kenapa xapproved friend dekat facebook.kalo
approved pun lambat kot."marah seorang kawan ak.

jujurnye.ak ada sebab ak sendiri.facebook ni nyata ada baik dan 
buruknye.xsemua manusia nak amik yang baik je.ada jugak yang
 gunakan facebook as a medium utk melakukan something yang buruk.
so kat sini ak senaraikan.sebab musabab nyer ak xapproved kamu as a 
friend or lambat  approved ialah :

nama yang pelik 
nama yang korang guna memang pelik.dah la letak gambar kartoon.
contohnyer."kuali hitam" xpun "parang tajam".mana la ak kenal.
nama kita imej kita tau.ehem.so lebih baik korang letak nama yang
boleh dikenalpasti oleh kawan kawan korang.even korang punyer 
skolah sama dengan ak.ak still xkan approved kalo ak xkenal.so 
pastikan korang letak nama yang senang utk kitaorng tahu sapa korang.

memang sah sah xkenal
 ni memang ak xkan approved la.ak ni cuak ckit nak approved 
orang yang ak xkenal.biasa la.di profile ak tu ada bnyk sgt gmbr.
buat nyer ak approved orang yang ak xkenal.dia edit gambar ak cmna?
kalo edit bg lawa xpa.edit smpai bley masuk majalah playboy cmna?
hee.buat cuak je kan.so sbb tu la facebook ak sgt private.utk
mengelakkan perkara xdiingini berlaku.hee.

mengelak dari org yg diblacklist
orang yang diblacklist oleh ak ni biasanyer ada sebab sebab 
tertentu.ak ni xsuka gaduh gaduh.gaduh pulak hal remeh temeh.
memang ak xlayan la.sbb ak ni sgt rasional and sgt simple.orang 
yang ak blacklist ni biasa nyer dah buat hati ak bengkak or bernanah.
hee.so memang ak akan remove dan tak mungkin akan accept balik 
as a friend.kalo yang teruk sgt.ak block je terus.haha.
malas nak pikir yop! :)



tu lah antara beberapa sebab yang membuatkan ak xmampu
nak approved orang orang tertentu.bukan sombong atau riak.
tapi zaman sekarang ni macam macam benda.sihir la.pukau la.
so kita kena selalu berjaga jaga dan memastikan hak privasi kita
sentiasa terjaga.peace! :)



p/s: i can see it in your eyes.deep inside you want to cry. 

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

26 comments:

Mama Zharfan said...

salam dear

ok jer kalau u nak copy tuto tu :)

selamat berHB yer :)
me dh click ur HB :)

DaK CoMoT said...

hahaha..betol2 fb kita ukati kita la nak approve ke xnak..kehkehkeh gila belagak ayat aku...sory2..ngeee

Fathiah Hamim said...

setuju sangat! dah la tak buat sesi pengenalan dulu. tiba2 je add. heh

ked :) said...

wah sama geng la kita.
kwn dok merajuk xapprove.
padahal salah sendiri.
haha

ieda said...

setuju sgt2 :)

:: Zanna :: said...

btol tu mis epa..zanna pun berbuat bergitu ad penilaian seblm approved.. x kenal buat pe approved..hehehe~~

klik HB juga..tq


n3 baru : senyum-senyum kambing ^.^

fara feroza said...

tulah, dah la letak name yg takleh orang kenal..profile pic gambar ape2 tah..kena pulak g provate kat profile..lepas tu pandai2 nak add orang... sape nk aprove kan kan..haha

Zulkifly Omar said...

kalau saya nak add bleh ker? hahaha
gurau ja.. tp selalu kalau org add n x kenal saya tnya dulu dia sapa

tomatokering :) said...

wahh~same ngan ceq ! ta ske la aprove yg tak knl ... takut personal life org ceroboh . huhu :P

Wan Gerrard said...

hmm kalau gerrard di approvekan x?..nak taye dulu sebelum add :P


Lagi Chelsea Vs Liverpool

miss epa said...

mam zharfan: thanks akak. :)

miss epa said...

dak comot: haha.btol la tu. :)

miss epa said...

fathiah: haha.agak la. :)

miss epa said...

ked: haha :)

miss epa said...

ieda: hee.btol kak. :)

miss epa said...

zanna: hee.sgt stju.thanks dear. :)

miss epa said...

fara: haha.tau xpa. :)

miss epa said...

zulkifly: kalo gtau dia sape.xkisah la.bley diconsider lagi.yg men teka teki tu.hee :)

miss epa said...

tomato: hee.kita sama! :)

miss epa said...

tomato: hee.kita sama! :)

miss epa said...

wan gerrard: confirm approved sbb kenal.hee :)

erleena said...

haha betul sgt tuh cik epa..nme pelik2..xkenal..mg xnk apprve la kan :P

Mawar Merah said...

Cian kwn tu. Huhu. merajuk dia.

miss epa said...

erleena : hee.tahu xpa dear. :)

miss epa said...

mawar merah : tau xpa.smpai merajuk. :)

asma :) said...

Nice entry. Haha, sme lah. Mls tol approve org tk knl.