Tuesday, June 7, 2011

sepatut dan tak patut di majlis kenduri

salam semua.

minggu ni ak dok update psal kenduri kawin je kan?hee.
bukan apa.sekarang ni musim org kawin.so seronok la semua
bercerita psal kenduri kawin.ak pun tergolong dalam golongan
itu jugak.biasa la.ak pun baru je selesai kenduri kawin kakak 
ak baru baru ni.lepas ni sibuk dengan urusan menyambut menantu
plak dekat pagoh,johor.


muka chomel korang bila baca entri pasal kenduri kawin lagi.

so ari ni ak nak citer kat korang apa yang korang patut buat and
tak patut buat time kenduri kawin samada korang as a
tetamu ataupun tuan rumah.jom usha sama sama.

yang sepatutnya dilakukan
kepada tuan rumah.sila sediakan doorgift utk kanak kanak. ini penting bg mengelakkan ketidak cukupan doorgift sbb  terpaksa bg kat semua anak anak tetamu yang menjerit serta menangis xdapat paper bag macam mama.-___- 
kepada tetamu.sila pasti kan korang memakai pakaian yang sesuai dengan majlis.da kata majlis kawin.datang pakai jeans dengan baju xda lengan.itu adalah salah ye adik adik.dan pastikan korang bersederhana dalam pemakaian supaya raja sehari kita tak tenggelam dek labuci sekilo kat baju kurung korang. 

korang xley menarik perhatian smpai camni sekali tau.hee.

yang tak sepatutnya dilakukan
tetamu.tak sepatutnya datang rumah tuan rumah pada pagi  esok selepas kenduri.biasa nya tuan rumah kepenatan dan tengah mengemas rumah.so ada baiknya datang petang ckit.supaya tuan rumah seperti saya boleh tidur lama ckit setelah penat  melayan tetamu.-__-


muka punya geram kalo xcukup rehat.-__-

tetamu juga tak digalakkan menelefon tuan rumah semasa hari kenduri sbb tuan rumah sgt sibuk dan tak kan sempat nak angkat fon.ada baiknya korang jelaskan ketidak hadiran korang selepas hari kenduri.
awas!ini hanya la pandangan peribadi.jangan nak melatah
kalo pendapat kita xsama eh.renung renung kan.selamat beramal.






p/s: rindu pada mc donalds. :)

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

6 comments:

Red said...

aku cukup setuju dengan point tetamu tak sepatutnya lakukan. sebab. ehem ehem. pasangan penat. ehem ehem. hahe XD

ieda said...

ahahahha lucu lahhh epa nie ... :)) x terfikir akak tau :)) tapi bab pakaian tuu ada betulnya ..

♣dya aien♣ said...

setujuuuu.. :)

Afiq Din said...

btoolllll

b a m b a m ' s said...

tang baju tuh setujuuu~!!

bab tetamu dtg pagi esok tuh..50% jek..ahhaha..sbb kekadang dia xleh nk dtg ari knduri..mayb ada hal ker..tetamu dtg nak tak nak kita kena layan and ikhlas hatinya ek epa..heheheh..

p/s: nak minta tolong VOTE boleh?

step 1 : klik LIKE http://www.facebook.com/churpchurp
Step 2 : Klik VOTE pic saya.. LINK PIC
Step 3 : dah boleh klik PANGKAH.. hehehe..

Thanks!

ASaDa RyutaRo said...

kalau saya, lebih galakkan nak datang selepas kenduri, boleh tolong kemas2. hahahaha..