Thursday, August 4, 2011

dia tinggalkan saya

SALAM SEMUA.

hai hai semua.hari ni letih sangat sebab semalam banyak tempat 
berjalan.mana xpenat kan? ak memang suka berjalan usha sana sini.
pastu abiskan beberapa ringgit.and then balik rumah dengan
senyuman sampai telinga.konon nya puas hati dengan diri 
sendiri.berbelanja ikut keperluan ya miss epa.aish.
sila berubah miss epa. -___-!

bila ak rasa ada bnda tak betol ak buat.aish.

hari ni ada seorang kawan lama telefon ak.bertanya khabar.
bertanya cerita terkini.aish.memang seronok bila org col kita.
maknanya kita tidak dilupai okay.ehem.

yang xseronok nya bila bercerita sesuatu yang sedih.dan ak sekali
lagi diangkat as a doktor cinta.

aku: so.ko camna sekarang? semua okay dengan 'dia' ?
kawan aku: hmm.
epa.aku sekarang dalam situasi xberapa elok ni.
kitaorg tak gaduh.tapi sebab laen yang buat kitaorg dingin.
aku: sebab laen?apa eh?
kawan aku: family dia dah xbagi dia kawan dengan aku.even diorng xpenah
kenal ak pun.ak pun tak tahu nak buat apa sekarang.
aku: aish.kalo sentuh hal family macam ni ak ssah skit nak komen.
ko slow slow la dengan dia dlu.bagi keadaan cool skit.
kawan aku: ak da slow sgt sgt da ngan dia sekarang.volume da
negatif da ni.
aku : ak penah alami apa yg ko alami.dan ak decide putuskan
hubungan.bagi ak family dia ialah priority dia.lepas ni
kalo ada jodoh ada la.
kawan aku : hmm.tp ak syg sgt sgt kat dia.
aku : ak tahu.tp berkorban utk kebaikan dia.pasti Allah akan
permudahkan jalan korang kan? sabar ye sayang!
kawan aku : hope so. 
*nada sedih habis*


pada pendapat aku :


sapa la kita tanpa family kan? ak xrasa lelaki yang tinggalkan awek
sebab mak ayah and family tu dayus or penakut.bagi ak diorg
sgt bertanggungjwb dan sgt berani.diorg snggup utamakan mak ayah
diorg sebelum hati dan perasaan diorg.bg ak itulah lelaki yang betol 
betol lelaki.syabas kepada lelaki yang sebegini.dan as a orang yang
ditinggalkan.kita pun patot rasa bangga sebab punya seorng lelaki
yang penuh rasa tanggungjawab pada keluarga.dia tinggalkan kita bukan sebab
perempuan laen ataupun sebab remeh temeh.tapi sebab dia berkorban
utk keluarga dia.ak xrasa rugi pun.kalo ada jodoh dengan dia lagi.
seHARUSnya dia akan datang pada kita balik kan?


kepada kawan aku :


jangan sedih ya sayang! sy selalu ada utk awk.sentiasa.dan itu janji.









p/s: xrugi berkawan dengan kawan yang baik.

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

16 comments:

si para para said...

family first...nanti nak kawin kena mintak restu mak ayah jugak kan.hehe



tak rugi jadi kawan yang baik
:)

mr.syazwan said...

apa2 pun family first kan

=_=

LADYHEART said...

eh,same la kes kwn awk ngan kwn Lady..kekdg kesian pg dorg ni kan..tapi Allah da tentukan sume ni..

iszieylyanziy said...

family comes first

b a m b a m ' s said...

betul tuh.. bukan mksd dia nak selfish ke aper.. kita apa2 pon kena dahulukan family..even lelaki dah kawen pon.. family dia dulu then baru anak bini dia.. supposely lar..huhuhuh

syieda said...

kes kwn awak sma sy...mmg sedih abis...tetapi Allah Maha Mengetahui segala2 nya...serahkan Dia itu sebaiknye....waaaaaa sedih....

amir aizat said...

yes family comes first!

msredcheesecake said...

cinta sayang mak bapak sampai mati, cinta sayang kekasih?

♥CIK IERA♥ said...

setiap yang berlaku mesti ade hikmah kan... :)

m!3yr4h_LolLy said...

lelaki yang lebih pentingkan femily dia lelaki bertanggungjwb tp kdg2 susah gak nak terima kenyataan kalau macam to kan.

Lieyda said...

betul tu miss epa tapikan,ada jugak yg jadikan alasan family xbg kawan,tp rupanya dia da ada awek br. siot jeeeeeeeeeee

gadis bertudung hitam said...

restu mak ayah lg penting kn..?tanpa restu dorg..sapelah kite :)

Ema Razali said...

hehe betul3. lelaki mcm ni yg bgus. dy bukan penakut, tp mmg fmly yg penting.

huhu tp mcmane kalau laki tu putus sbb dy nak study? sama jugak eh dgn di atas? hee

faRHa@miSS Vio said...

ape2 p0n selagi kita x kawen..family la yg perlu kita utamakan... h0pe your fren tbah... ade hkmah semua 2 ... chill .. ^_^

Ir Firdaus said...

family 1st!
ade jodoh xkemana.. ^_^
semoga kawan epa itu tabah mnghadapi dugaan...

GreenAppleKu.com said...

rata2 pengomen guy katakan family first. !!