Thursday, July 15, 2010

-gadis kampung-

ye sy gdis kampung.knape?ehem.ak agak bengang pada org yg suka pndang rendah pd gadis kampung.kenapa?korng bndar sgt la ek.ish.geram plak.okay.ak thu memang ak gadis kampung.ak kolot.ak xpndai pkai shawl.ak xpnah masuk restoran mahal such as tgi friday,kenny rogers or apa2 je lg.ak xpndai speaking bhasa laen kcuali bhasa ibunda ak.hehe.ak gak xbeli bju kat butik mahal2 mcm zara,topmen,m&g or apa je yg mhal2 lg.ak beli bju kat jusco or sogo je.tu pun msa diorng buat sale.ak gak xbeli tepon mahal2 yg beribu2 ringgit coz bg ak tepon mana2 pun sama je.tepon tu keperluan bkn gaya.so xkisah la hrga dia seringgit pun.huhu.ak xkisah korang nk kta ak kolot ke apa.yg ak thu ak bangga coz ak gdis kampung.at least ak xbuang masa lepak kt club yg kononnyer bg korang sgt bndar ah.ak gak xkisah kalo xpnah msuk restoran mhal2.at least ak thu restoran biasa yg ak msuk tu xda jual arak n jimat ckit duit ak.ak xkisah ak xpndai pkai shawl.at least ak ttup aurat.ak pun xkisah xbeli bju dkat butik mahal2 coz bg ak.jnji selesa n cntik.brand tu dah jtuh no 5.

masih dlm mood geram!(-_-)


kpd korng2 semua yg selama ni mmng slalu ah dok gelak kan gdis kampung yg bru dtg bndar metropolitan ni.bwk2 la berfikir jauh ckit.korang ingat kitaorng ni kolot sgt ke?ingt kampung kitaorng xda tv?xda newspaper?xda internet?fikir ah sblum korang gelak tu.seorng gdis msuk restoran mahal2,pkai bju mahal2 n speaking tu maknanyer gadis tu baik la?gdis yg makan kt food court,pkai bju kurung n ckp bhasa melayu ni xbaik la?plez ah.seseorng itu bkn dinilai dr luarannya.tp dinilai dr keluhuran budinya.kepada gdis2 kampung yang laen.kekalkn adab kita.jgn jd diri org laen.coz diri kita ialah kita.




                                    siapa bilang gadis kampung xmenawan? :)

 

                     kami suka berbaju kurung sbb kami nampak cantik. 


 p/s: lepas ni mesti xda lelaki dah nak ngorat 'gadis kampung' cam ak!hehe.

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

5 comments:

ASH said...

nice one lah haifa...aku sgt stuju..ape la bdak2 bndar ni..ish2..

miss epa said...

haha.thu xpa.sama2 lah kekalkan adab melayu kita ye!

hartini said...

ye btol pa,,..kita kena jd diri kita sendiri..yg penting kita letak agama di tempat plg tinggi...biarlah ape org nk ckp...be ourselves...at least kita x lupa asal usul kita...:)

miss epa said...

btol2 mimi!be yourself!:)

Sweet heart said...

I feel you... hmmm :(