Tuesday, August 3, 2010

-popcorn-

aish!korunk bc tjuk pun korunk dah terpkir kan movie kn?hehe.seriusly.ak sgt suka tgok wayang.skrunk ni smua citer latest2 ak dah tgok dah.jgn jelous ek der!haha.mmng sronok tgok movie lam cinema ni coz dia punyer sound tu mmng gempak ah!tp stakat ni ak xtgok ag citer yg 3D punyer.nk gak try tgok.entah mcm mna perasaannyer kan.terutama kalo tgok final destination. mcm ngeri giler kot.huhu.


okay.bkn nk ckp sal movie or sound.tp nk ckp sal popcorn.kalo korunk tgok movie msti beli popcorn kn?cam xlengkap lak xda popcorn.tp ak pnah jer xbeli popcorn coz tgok yg midnight nyer movie.mmng mula2 msuk tu tido dulu.lpas tu bru continue tgok blik.haha.dah namanyer midnight show kn?hehe.

apa ada pada popcorn yg kita makan tu ek?


melalui pembacaan ak kat majalah favourite ak iaitu majalah RAPI.


popcorn sudah dianggap gandum penuh.oleh itu,popcorn mengandungi pelbagai khasiat penting termasuklah vitamin B n serat.Tetapi bila popcorn yg kita slalu beli kat cinema tu dah disaluti mentega n karamel,semuanya dah xsihat seperti yg disangka lagi.huhu.Food Guide Pyramid mengandaikan 3 cawan popcorn sebagai stu hidangan.tetapi popcorn saiz besar yg selalu kita beli dalam set 'value combo' mengandungi 170 auns popcorn itu mempunyai sekurang2nya 21 cawan.so dalam kiraan mudah yer.kalori yg kita amik utk stiap 'value combo' tu adalah 1500 kalori.


wow!bnyknyer kalori kita amik time dok bersantai tgok movie tu.adoi.cam ner nk bdn cam megan fox ni.mmng xdpat ah wei.dah ah tiap2 mnggu tgok wayang.hehe.




yummy!yummy! :)



the latest movie ak tgok! sgt la best! :)





p/s: lepas ni ak bwk krepek ubi ah plak gnti ngan popcorn.hehe :)
  

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

2 comments:

SarahSyahira said...

yeah. dah tak berkhasiat. tapi sy suka pop corn caramel sangat2. isk. :-(

miss epa said...

haha..sama la..sy jga..tp lpas mkn.kita sama2 bersenam ek..hehe~