Thursday, August 19, 2010

-telefon bimbit-

well.well.well.hpku rosak lagi.aish!geram btol lah.ye lah.bukan apa.ni dah 2 kali kot rosak.guna plak bru stahun lebih.cam geram plak rasa dihati.huhu.al maklum la.sblum ni ak pkai fon brand nokia ni mmng tahan lama.ssah ah nk rosak kn.tp skrg cam dah laen ckit.org kata bila kita beli nokia yg jenis slide ke fold ke.dia mmng mudah rosak ckit.mybe sgt sensitive kot.kalo beli yg biasa je.mmng lg okay la.n lagi tahan lama.

so.ak pun telah merendek-rendek ke digital mall dkat petaling jaya.dekat jer dengan uia.jalan kaki lam 1 sejam ah gak!ehem :).tp sgt seronok.mcm exercise plak.huhu.dah ah exercise di bulan puasa.ah!mmng la.ummi!anak ummi ni dah turn banyak kilo ni.ehem.kecikkan skit saiz pinggang bju kurung epa ek!haha.bila dah smpai area digital mall tu.dah nk azan mghrib dah.so aku berbuka kat pizza hut sebelah digital mall.ak berbuka puasa kat sana.aish!mmng sgt enak Tempura Prawn Spaghetti dkt pizza hut.ak bg 5 bintang ah!hehe.

and then.lepas solat maghrib kat surau.ak pun ke digital mall.tmpatnyer xda ah luas sgt.tp bnyk jgak la kedai.ak pun cri la tempat repair fon paling murah!haha.al maklum.budget xbanyak kot.so jumpa la satu kedai ni.dia kata fon ak ni rosak ribbon or LCD.kalo ribbon dalam rm80 n kalo LCD mahal lg la.alamak der!abis la separuh simpanan ak untuk shopping rayer tahun ni.nmpak nyer.pakai selipar jepun ah rayer ni.hehe.sambil2 tggu fon ak yg rosak tu direpair.amoi cantik kedai fon tu tunjuk kat ak.samsung corby cool.mmng la sgt cool!sgt sgt sgt kot!!dah ah touch screen.nk nangis ak tgok fon tu.hehe.dia kata rm250 jer.ak cam dah tergaman dah.asal murah nyer!mmng hati nak sgt ah!!tp bila pikir balik.kalo ak amik fon tu.bkn setakat rayer pakai selipar jepun.tampang balik klatey pun belum tentu dapat byar ag.huhu.so.ak pun bertekad.lupa kan samsung corby cool yg sgt COOL tu.and letak fon utk repair n then balik uia!huhu.ayat yg sgt tegas ek!hehe.



yummy!yummy! :)

nak!nak jgak!huhu..



samsung corby cool yg teramat lah cool! :)


 


terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

4 comments:

AiDa AzRyN said...

Hehe~ sabo2.. t de rezeki lbh.. bley bli yg bru.. :)

miss epa said...

hehe..agak la..jaga ah corby tu..lepas rayer ni..kumpul duit rayer bnyk2..rembat corby! :)

syiqasyiqa said...

eh that hp!!! sebiji mcm yg clasmate syiqa.. tapi blkg dia warna kuning.. sgt cute hp tu!

miss epa said...

syiqa: hah!tahu xpa..nk ngis kami tgok..sbb dia chomey sgt!!hehe~