Sunday, September 19, 2010

-pemulihan perasaan-

assaamualaikum utk semua.huhu.minggu yg agak tough.dgn exam nyer.dgn dugaan perasaan nyer.ak cuma mampu berdoa utk yg terbaik.terbaik dri yg diatas sana.ak yakin dengan tuhan yang mencipta ku.mesti ada hikmah disebalik apa yang berlaku.


untuk pengetahuan semua.ini ialah entri luahan perasaan.so pham2 la kalo ak cam garang skit.hehe.ak skrang dalam proses pemulihan.pemulihan diri dari sgala kesilapan.dah bnyak ak buat silap selama ni.so ak perlu btulkan bnyak perkara dalam diri ak.mungkin utk mnjadi perempuan yg lebih baik.ak bersyukur pada tuhan dengan apa yang berlaku.ak sedar sekarang.lelaki xkan bertanggungjawab dengan apa yang diorg buat.bak kata pepatah.abis madu sepah dibuang.atau bg moden ckit.abis air 100 plus.botol dibuang begitu sahaja.agak sinis bunyi nyer.tp tu lah kenyataan yang memang perit untuk ak telan.


ak menangis dah banyak hari.stiap kali ak solat n doa.ak nangis.mgkin ak sedar skrang bnyak yang ak lupa dlu.ak sedih.ak bukan sedih sebab dia buang ak utk yg lebih baik.itu hak dia.tp ak sedih sbb dia terima jer keputusan ak bila ak nak pergi dari hidupnye.ye.dah terbukti skrang.ak salah satu alat mainannyer.xda ak pun xpa dalam hidupnyer.ak sedih.tp ak yakin dengan takdir Allah.xperlu bermegah bila ak kata ak mintak maaf or ak mengalah.sebab Allah itu maha adil.setiap yang berlaku pasti ada hikmah nyer.mngkin ak xckup baik utk dia.atau dia xcukup baik utk ak.Jalan yang Allah tetapkan itu indah pada caraNya.


kepada korang korang yang baru kehilangan seseorang dalam hidup.korang kena ingat.kita merancang.Allah juga merancang.dan yang pasti rancangan Allah itu lebih baik dari apa pun.xperlu kita bersedih selamanya.ckup sekadar berdoa dengan penuh ikhlas supaya tuhan menolong kita.ye.bercakap memang senang.buat nyer sgt susah.yg rasa kita kan?


sy bahagia bila dia bahagia even dia bkn dengan sy


satu perumpamaan ke apa ntah?yg bercakap memang senang.mcm mna nk ikhlas kan dri kita?menerima semua nyer dengan redha.itu yg ssah.ye.mungkin dia tengah berbahagia skrang.tp ak plak menangis bgai nk rak merindui dia.adil ke?


ak sentiasa mengharapkan yg terbaik utk ak dan dia.jika tuhan tetapkan ini yg terbaik.ak cuba ikhlas kan dri.menerima takdir Nya.ak tahu.ssah utk ikhlaskan diri.sampai ada perumpamaan 'keikhlasan itu umpama seekor semut hitam di atas batu yg gelap di malam yg gelap'.ak pun xsure bleh buat ke tak.tp ak try.at least la kan.ak dilukai sepnjang msa.hidup ni penuh dugaan kan?tp ak yakin ak dapat senyum lagi utk org org yg support ak selama ni.


ak harap org org yg selama ni ada disisi ak akan terus ada dengan ak.terutama ummi.ye.ummi thu semua kisahku.ummi penasihat agung ku.hehe.oleh sebab perkara yg berlaku ni memang sgt menggangu kosentrasi ak yg nk exam.ak diwajibkan follow beberapa arahan dri ummi.ummi mengeluh la jgak bila ak cerita.'ummi dah anggap mcm anak ummi',tu kata ummi.and then lpas tu ummi mengharamkan ak knal maner2 lelaki lagi.mybe sbb ummi xnak tgok anak dia sedih lg.ummi kata.kwn xpa.tp jgn ada 'someone' lagi.ye ummi.ak hanya mengangguk.sebenarnyer ak pun dah letih dengan kaum adam ni.so ak doa.


ya Allah.hijabkan hati ku dari cinta lelaki yang bukan suami ku.


ak harap ak mampu buat yang terbaik utk diri ak.dan kepada kwn2 yg support.thanks sgt2.barakallah :)






kebahagiaan dalam perpisahan :)



p/s: berdiam itu mngkin lebih baik dri bercakap sbb bercakap bleh mendatangkan dosa.tp luahan perasaan dengan bercakap mngkin bleh menghapuskan dendam.alhamdulillah.




terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

2 comments:

iszieylyanziy said...

sape y tgalkn haifa nie??xpatot tol,,aish,,cni k,is cepuk2 die,,ngee
by the way,,perumpaan sy bhgia mlihat dia bhgia,,,,,k,is ase cm nk kne tukar,,,sy menderita melihat die bhgia,,,cam sadis pulak dgr nye,,ahahha :P

miss epa said...

kak is: haha.adalah.skrang dah settle dah.biar la dia.dia rsa org laen lg baek kan.sedih kak is.huhu.