Friday, November 19, 2010

-pengalaman pahit-

salam semua nyer.

okay.ak xthu nak citer mcm mna sbb keadaan ak xbrapa okay sgt.
sebab nyer.pada 18hb november yg lepas.ak terlibat ngan satu accident.
ak xleyh nak kata salah sapa sapa coz memang terang lagi 
bersuluh salah ak.ye lah.ak yg langgar kereta depan ak.

kemalangan  berlaku pada jam 2.45 ptg kot.dekat satu simpang tiga.
ak pun xthu la mcm mna ak bleh tak tekan brek time nak berenti tu.
so ak terlanggar kereta depan ak.kereta depan ak plak langgar 
satu kereta depan dia.so kemalangan ni melibat kan 3 buah kereta.

oleh sbb brek emergency.kepala ak terhantuk dkat setereng kereta.
kereta ak agak teruk ah.tangki air pecah.lampu pecah.
bonet depan remuk kot.hmm.ak dah nangis nangis dah dalam kereta.
ye ah.ak punya ah cuak.perasaan mmng berdebar debar and takut sgt.
nasib baik la org yang ak langgar tu rilek skit.

dua kereta yang ak langgar tu dua dua driver pun lelaki.adoi.
ak dah cuak bertambah tambah ah.ye ah.ak je gurl.dah ah ak 
sorang sorang.ak pun dail la semua number yg ada kat fon ak.ayah
 ak xda kat umah coz pergi amik lembu utk qurban dekat repek.
jauh kot ngan tempat ak accident.ummi plak xda kereta dekat umah nak 
drive dtg tmpat ak.adoi.ak ni dah ah cuak.nangis nangis plak.ye ah.
punyer ah takut.sumpah der!nasib baik ah spupu ak ada dekat dekat 
ngan kawasan kemalangan tu.so ada la yg p pick up ummi and 
dtg tmpat accident tu.alhamdulillah.

dalam 40 min ak tnggu kat situ.and then family ak datang.so ketiga tiga 
kereta masuk balai utk buat report utk claim insurans.first time
 ak masuk balai polis.lepas buat report.ak kena saman coz gagal 
mengawal kenderaan.saman tu maximum rm300.adoi.makin la ak sedih.
ye ah.kereta rosak n kena saman plak.berganda ganda 
menyusahkan parent ak.sedih!

malam nyer.bila dah balik umah.ak tido jer terus.ak jd xda selera.
ummi kata mybe masih terkejut.ak pun xthu.perasaan mcm dah xnormal.
ada la family ak datang melawat malam tu.

pagi tadi ak pengsan dalam toilet.bising plak satu rumah.
ak pun xsure knape.nak kata ak gastrik.ak makan jer.tp badan ak letih 
sgt kot.hari ni gak ada buat qurban kat umah mak sedara ak.
bila ummi bgtau ak pengsan.semua pun bising bising suruh ummi bawak ak 
p jmpa doktor tuk x-ray.kata diorg.kecederaan kat dalam xnampak.
so baik p check.ak cam berat hati ah nak p check.xda apa kot.
ak xsuka sgt jumpa doktor.hee.

hari ni ak banyak termenung jer.ramai yang perasaan.family dah
 risau semacam.ak pun xsure kenape jadi mcm tu.bila ada yang tanya.
 "kak epa okay?".ak jawab "okay.just kemurungan ckit.".serius!ak rasa cam 
xsemangat.xnak ckp ngan org.ntah ah.perasaan terkejut lagi kot.
ummi pun dah start bimbang dah ngan kemurungan ak.mak sedara ak
 kata.dalam seminggu okay la.hmm.hope so.

moral of the story : pandu lah kereta anda berhati hati.anda mampu mengubah nyer! :)

kemurungan melampau! :(


p/s: mood xokay sampai skrang.nak sambung cuti sampai btol btol okay bley x?

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

5 comments:

Firdaus @ Pedot said...

teruknye krete 2...
hancur abis... huhu...
pape pown syukur coz awk selamat...
len kali drive carefully yea! (^_^)

SeE. said...

guabe lah boleh langgor haaha. tengoh sedih2 dang lagi amik gambor hahaha :D

rasyiqahrazali said...

kesian dkt ampa...sabar je la ea..ujian

fatin umira said...

kesian kak haifa. sabar ye.

Paidi Hasan said...

sabar lah epa...nnti lpas2 nie mybe epa bleyh hati2 ms drive n bringat skmo...bnda nie bleh elak tapi tu lah..mybe epa x tgh m'ngelamun kew cmner...smpai x ingt nk tkan brek...anyway..baik excidet ng kete drp xcdent ng moto....
pai dh kena...SERIK....kaki kena "JIRIT" dgn tayar kete honda accord...2dua tayar plak tu..tp Alhamdulillah pai msih hidup...
ape2 pun...Drive safe!!!