Monday, December 6, 2010

-MAHA 2010-

salam 1 malaysia

hari ni aku nak bercerita kat korang pengalaman ak pergi MAHA 2010 dekat UPM serdang.pengalaman pertama yang agak menyeronokkan even penat sgt.hee.korang tahu tak MAHA tu stand for what? kalo org tanya ak pun ak jawab.hal hal pertanian kot.hee.jawapan selamat.for your information.MAHA tu ialah Malaysian Agriculture, Horticulture and Agrotourism.ha.nak terbelit lidah sebut kan.MAHA ni diadakan 2 taun sekali.tema MAHA pada tahun ni ialah "Agricultural innovation for Growth" .hebat kan?

ak pun xpenah join MAHA sebelum ni.ni kali pertama kot ak datang pameran MAHA.pagi pagi lagi ak dapat msg dari sorang member.ajak p MAHA kat serdang.ak terkejut gak sbb jauh kot serdang tu.tp diorang beria ria plak citer ada shuttle bus dari upm.cam na nak p upm plak?naek komuter ke serdang pastu amik bus kat sana.huu.jauh perjalanan luas pemandangan.senyum.

perjalanan kitaorng lama la jugak.ye ah.tukar bus berapa kali kot.ish.heran dengan diri sendiri yang begitu gagah berjalan tanpa mengeluh.hee.yang bertambah best nyer.macam macam ada kat sana.semua hal pertanian la.sgt menarik.

jom usha gambar kat sana! :)

MAHA 2010! :)

Kami yang suka bergambar! :)

banyak kedai kedai kat cni! :)
bodyguard kami yang gagah perkasa! :) 

tabah menunggu member p beli hadiah tuk gf! :)

makan keropok lekor terengganu yg sungguh enak! :)

bye bye MAHA! jumpa 2 taun lagi! :)


p/s: rindu serindu rindu nyer.namun apa daya.*xpsal je kan* -___-!btw.selamat menyambut tahun baru.semoga tahun baru lebih baik dari tahun lepas. :)

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

9 comments:

khaifaiz said...

best kn maha.. tp khai pegi tak kene ngan mase..

abdul rasyid..... said...

maha dah ku tawan...dari ujung ke ujung hahah!!

abdul rasyid..... said...

tapi syokkan maha....ptg aku gi hujan...demmit

miss epa said...

khai: xkene masa?hujan ke?

miss epa said...

abdul rasyid: syok sgt! hee.time kitaorg pergi ari tu pun hujan ckit.nasib baik xlebat. :)

Bazilah said...

dah pegi jugak, hari sabtu dengan ahad, kenape tak jumpa pun? haha :D

miss epa said...

bazilah: haha.kenapa xgtau.kalo x bleh jumpa2.haha :)

thaqif91 said...

ehhemmm...
hahhaa...
smngat upd8 uhh....
description utk
3rd last pic xbley blahh...
hahhaa...
btw..thnx 4 da time :)
-aku-nuar-pokjat-

miss epa said...

thaqif: haha.bereh2.len kali bleh ajak sek ak ag deh! :)