Saturday, January 29, 2011

-Apakah buffered earning?-



salam semua.

hari ni nak buat entri pasal buffered earning.ehem.
ak pun xtahu sgt benda ni tapi oleh sebab perasaan
ingin tahu ni tinggi.ak google merata rata pasal buffered 
earning dari nuffnang ni.so setelah difahami psal
buffered earning ni.ak pun buat la beberapa tips yang
disarankan oleh blogger blogger otai ni.dan sekarang.
alhamdulillah ak dah dpt buffered earning yang pertama.

ada la beberapa blogger tanya ak.buffered earning ni
apa?macam mana nak dapat?
so ak kongsi la ngan korang pasal buffered earning ni eh.
maklumat ni semua bukan dari ak.tapi dari blogger otai.
credit kepada cikgu dahlia.


apakah BE ni?

buffered earning atau nama manja dia BE merupakan salah satu
jenis earning dalam nuffnang selain campaign.BE ni diberi bergantung
kepada advertisers.sebab advertisers yang memilih sendiri blog yang
mereka berkenan dengan khidmat nasihat nuffnang berdasarkan
keahlian,sumber traffik dan gaya persembahan blog.BE ni dapat dilihat
peningkatan nilainya dikemas kini setiap hari.

macam mana nak dapat BE ni?
status keahlian
BE ni biasanye diberi kepada ahli yang berstatus 
gliterati.so p check dlu status korang kat akaun nuffnag.
bagi ordinary member yang dapat BE, nilainya adalah separuh.
untuk mengelakkan status korang bertukar kepada ordinary.
korang hendak lah sentiasa setia pada nuffnang tau.


kerap update
korang mestilah selalu update blog sebab blog advertiser 
selalunyer pilih blog yang aktif.so rajin rajin kan lah dri 
korang ye.hee.


kedudukan iklan
ni sgt sgt penting ye.kedudukan iklan tu mestilah berada 
di atas dan korang mesti masukkan ketiga tiga jenis
iklan yang disediakan nuffnang.maknanyer kena ada 
dkat header,sidebar dan between content.


mantainkan traffic
ni pun sangat penting.pastikan traffic blog sentiasa mantain.
korang bleh tengok traffic korang kat nuffnang analytic.
make sure unique view tu lebih dr 50 per day.nak naik kan
traffic cara yang paling senang dan gerenti berhasil ialah 
blogwalking.so jadilah blogger yang friendly eh.


update blogger bio
korang jugak mestilah rajin update korang punyer blogger
bio dekat nuffnang akaun.sekurang kurangnya 2 minggu sekali.
blogger bio tu lah yang akan menjadi rujukan kepada advertise 
utk memberi iklan kepada kita.so kasi karang panjang panjang
eh.ayat bg power skit.haha. 


hantar ticket pada nuffnang
bila semua yang kat atas dah buat.dan korang still
xdapat lagi BE.korang anta la ticket pada nuffnang.anta tiket
tu maksudnyer bertanya soalan pada nuffnang.tanya nuffnang
kenapa korang still xdapat BE.2 3 hari lepas tu insya allah korang
akan dapat BE dengan syarat korang dah penuhi criteria 
kat atas eh.


ni jelah yang ak mampu share ngan korang coz ak pun masih
blogger baru.xsmpai stahun pun lagi dalam bidang blogging ni.
so ilmu pun xbnyak lagi.korang kena la rajin follow blog blogger
blogger otai.selalu nyer diorang akan bagi tips yang sgt bgus dan 
berkesan.kalo xpaham korang bley tanya.for sure diorang akan 
jawab sbb diorang ni sgt friendly.kepada korang yang nak tahu pasal
earning dari nuffnang ni.korang bleh usha blog blog ni


Cikgu Dahlia
miza yusof
Cik Tom

ni antara nyer la.banyak lagi sebenarnyer.just google eh
kawan kawan.bak kata pepatah cari lah ilmu walau ke negeri china.
kita xpayah p maner maner.maklumat dihujung jari.hee :)








p/s: angin yang lembut itu kembali menyapa.

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

16 comments:

ieda said...

thanx for the great info .. akak memang x pandai bab2 nuff nie .. akak pun baru hantar ticket kat mr nuff .. kita tgk mcm mana jawapan dia :)

diana said...

oo..kena tanye dia ye..
akak dah sebulan tak dapat be..
geram nih!!nak tanye la dia..

zerotech said...

biler la nak dapat BE ni.. hhmmmm...

ana_liyana said...

hehe..info mnarik..syukran ya..:)

perondajaketbiru74 said...

jangan buat entry pasal politik ngn rasism nanti x dpt BE

Wan Gerrard said...

hmm ok, baru teringat nak update..thansk ^_^

Check this out:
6 Soalan dari Imam Al Ghazali
Picture #39 - Update Liverpool

miss epa said...

kak eida: hee.xpa xpa kak.semoga berjaya eh. :)

miss epa said...

diana: try tanya kak.pasni mesti dapat.insya allah :)

miss epa said...

zerotech: teruskan berusaha.chayok! :)

miss epa said...

ana_liyana: afuan. :)

miss epa said...

peronda: hee.thanks 4 the info. :)

miss epa said...

wan gerrad: welcome :)

r-5 said...

maceh info yang bernas. hehehe.

Muhammad Burn said...

camana nak anta ticket tu?

miss epa said...

r5: sama sama :)

miss epa said...

burn: anta tiket tu anta soalan pada nuffnang.dkt page nuffnang ada button contct us kan?tekan situ.and tanya nuffnang. :)