Friday, January 21, 2011

-kisah aku dan jubah hijau-

salam semua.

okay.hari ni ak nak bercerita la ckit.ehem.dah mcam 
msuk pertandingan story telling la plak kan?tajuk cerita aku.

kisah aku dan jubah hijau

ehem.cerita nyer camni.ak sebenarnyer baru je sampai
uia sebab semalam cuti.ak pun decide la nk kluar bersuka ria
dengan member ak.so semalam ak tido rumah sepupu
ak dekat puchong permai.sakan la bersuka ria kan.
ehem.sila faham secara positif perkataan bersuka ria di situ
ye kawan kawan.hee.

so pagi tadi.dalam puko 11 pagi.ak gerak dari rumah sepupu
ak ke stesen bus berhampiran.sje je kuar puko 11 pagi sebab time 
tu dah xsesak dengan org pergi kerja.alasan semata mata.sebenarnyer
teroverslept.hee.sampai je kat stesen bus tu dah xda org sebab 
satu bas baru je lalu 2 minit sblum ak smpai.adoi.mesti 30 minit
gak kena tggu.dalam hati dah xseronok dah sebab ak ni jenis xsuka
menunggu apalagi membuat org menunggu.tapi demi bus tercinta yang
10 kali ganda lagi murah dari teksi.ak gagah kan diri menunggu dengan
penuh kesabaran.hee.

time tengah menunggu dengan penuh redha tu.ada la sekumpulan
lelaki 'nakal' datang ke arah bus stop tu.kenapa ak kata mereka
lelaki 'nakal'.sebab semuanyer bersubang,berantai,rambut cacak cacak,
berseluar skinny dan baju gambar tengkorak.cuak tak?kalo malam hari
dah lama ak cabut lari tau.

tetiba ada la salah seorang dari diorang ni berdiri sebelah ak.ak dah
cuak dah.ye ar.punyer ah besar kawasan bus stop.tetiba nak dok 
sebelah ak.mana ak xpkir bukan bukan.dah la ak ni gadis 'kerdil' yang 
takut pada lelaki tak gentleman.haha.ak pun pandang la sekilas dekat 
mamat yang dok sebelah ak.bg jelingan ckit.nk tnjuk kata ak 
berani ah ni.padahal dalam hati ayt kursi xabis baca.haha.

dalam 2 minit camtu.tetiba ada salah seorng lelaki laen dari kumpulan
tu jugak.datang and tepuk bahu mamat sebelah ak ni and berkata.
"ini beriman punyer bro.mana bley kacau.nanti tuhan marah.sblah sna
banyak lagi yang hot".nada punyer ah selamba.abis yang ada kat situ 
pandang ak.and then mamat sebelah ak ni pun senyum.and berkata.
"saje nak test yang beriman plak", pastu dia gelak and then dua dua
gerak ke tempat yang ramai indon seksi seksi tgah tggu bus.

fuhh!!!dalam hati ak punyer ah lega.korang nak tahu kenapa
dia kata aku beriman?mestilah sebab cahaya nur yang memancar
mancar diwajah ni.ehem.xda nyer.sebab td ak berjubah.
memang xhot langsung ah.cool je sepanjang masa.hee.
ak bersyukur sgt sebab ak 'xhot' utk diorang.kalo ak 'hot' 
utk diorang.korang rsa apa la diorang buat kat ak kan?
kalo setakat tgok dari jauh.ak xkisah sgt.ni berdiri sebelah.
pastu usha macam orang psycho.memang sumpah cuak!

moral of the story 
sila berpakaian sopan utk mengelakkan diri dari
menjadi tontonan umum dan sayangi lah jubah anda.haha.


aku dan jubah hijau ku. :)

dia kata aku xhot.ish!huu :)

p/s: mengharap ada angin membawa sesuatu.

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

21 comments:

.: iEyLa :. said...

huhu...biar x hot di dunia..
hereafter t diorng thu la hot ke x hot nye balasan tu...
good2..pasni pkai jubah jela..hehe

apek poyo said...

kalau dah ada cahaya nur..jgn byk menung..ekekek

miss epa said...

ieyla: haha.btol btol :)

miss epa said...

apek: hee.sama sama la kita. :)

Firdaus @ Pedot said...

sngat brani ye kamu... huhu...
pape pn alhamdulillah syukur coz xde pape yg brlaku... (^_^)

miss epa said...

firdaus: haha.xda nyer sy berani.buat buat berani je.haha.alhamdulillah :)

Firdaus @ Pedot said...

hehe... ok la 2.. buat buat brani.. nsib xde pape brlaku... =)

miss epa said...

firdaus: agak lah.cuak gak.buatnyer dia jampi apa apa.haha.tp time tu tghari.cerah je.xberani kot diorng.hee :)

Firdaus @ Pedot said...

2la... nsib la tgh ari...
klau mlam2.. humm.. sangat bahaya.. huhu...

kay_are said...

bagus r xde pape yang berlaku kat c2 =)

miss epa said...

firdaus: hee.thanks for the advice :)

miss epa said...

kay_are: agak la.hee :)

eszwan said...

ALLAH selalu melindungi kita semua =)

ijatnuar87 said...

ahaks...nasib baik la...xyah la hot2 nih.lagi hot kat sana kan...

miss epa said...

eszwan: hee.Allah sentiasa bersama kita. :)

miss epa said...

ijat: haha.tau xpa. :)

cinonex coreyan said...

singah bace entry..

meh jenguk2 kalu terpikat buleh folow terus =)

http://cinonexcoreyan.blogspot.com/

adam said...

salam,,,thnks la sudi jalan2 di blog ana....ape2 pun ana suka org yg pakai jubah,,look nice,,

dtg2la selalu ke blog sy,,bleh berkongsi ilmu...n pengalaman...

nina syakina said...

nice jubah... cantekk2... huhu ^^

miss epa said...

cinonex: okay2. :)

Deqna said...

hye2 :)