Tuesday, February 8, 2011

-kenapa dalam blog kita harus tiada lagu?-

salam semua.

hari ni hari last kelas di uia petaling jaya ni sebab esok
dah start revision week.terasa dah bahang nak final exam bila 
semua pun sibuk dok carry revision book dan bilik bilik lecture
penuh dengan student utk consultation.

hari ni ak nak bgtau korang sebab dan alasan kenapa korang
punyer blog harus tiada lagu.tapi ni pandangan peribadi ak la.
korang nak terima.ak ucapkan terima kasih.korang yang rasa 
apa yang ak cakap ni xleh diterima.sila terima dengan hati
yang tenang agar xberlaku sesi mencarut atau maki hamun.hee.

so jom kita check out.sebab sebab kenapa lagu tu xharus ada 
dalam sesebuah blog.

setiap manusia itu berbeza
korang kena faham bahawa setiap manusia tu berbeza.ada yang
 xsuka lagu rock.ada yang xsuka lagu tamil.ada yang xsuka lagu 
korea.ada yang xsuka lagu sixth sense.so bila korang letak lagu.
mesti lagu tu korang rasa best sgt kan?so korang xkisah la lagu
tu diulang 10 kali pun kat blog korang kan?tapi berlainan dengan
orang lain.mybe ada yang xsuka lagu kat blog korang.so camna?
kalo dlm business org kata 'customer first'.kalo dalam blogging.
orang kata 'viewer first' eh.hee.

pembacaan terganggu
 ni pun memang terjadi kat ak.ak ni xsuka sgt bunyi bising kalo
membaca.terutama tgah nk blajar tutorial utk blog ak.memang
memerlukan penumpuan.korang byangkan kalo dok baca biologi.
tetiba ada orang bukak lagu linkin park yang memang bising tu.
cmna perasaan?xke korang rasa nak hentak je mp4 mahal tu?
sama la dengan reader mcm kitorng.last sekali ak close tab and 
cari tutorial kat blog laen.

masalah lagu berlanggar dengan lagu 
ha.lagu pun pndai accident gak tau.bukan benda bergerak je.hee.
kejadian macam ni berlaku bila orang suka bukak 10 tabs sekaligus. 
kalo 5 dari blog yang dibukak tu ada lagu.xke cam dah kat disko dah.
naik pening kepala mendengar nyer.ak rasa bukan sorang je yang 
selalu blogwalking dengan bukak 10 tabs sekaligus.kebanyakkan
blogger pun buat camtu kot.so renung renung kan lah.hee.

jangan pentingkan diri sendiri
oleh sebab kita ni hidup bermasyarakat.so jangan la pentingkan
diri sendiri eh.korang letak lagu dalam blog korang.kitaorng
yang bukak winamp kat laptop ni terpaksa pause kan dlu lagu 
kitaorng.ye lah.kalo tak jenuh nak mendengar lagu melayu 
bertembung dengan lagu english menghasilkan lagu jaworld.huu.
korang kena pham.kalo kitaorng nak dengar lagu mesti kitorng
dah bukak awal awal lagi winamp kitaorg.xperlu p cari lagu 
lagu dari blog korang kan?


ak rasa 4 sebab ni dah cukup utk membuat kesimpulan bahawa
lagu tidak harus ada dalam blog.tapi ni pandangan ak la.
jangan cepat melatah.just renung sejenak.kot kot ada betulnyer
dengan apa yang ak gtau ni.tapi kalo korang rasa korang nak
jugak masuk kan lagu faveret korang. at least masukkan 
widget lagu yang bley di'pauese'kan.




itu saje utk hari ni.jom sambung tgok drama korean yang berlambak 
dalam hardisk ni.hee.




p/s: final ohhh final. :)

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

24 comments:

.: iEyLa :. said...

huhu..setuju!!
gudluck final...
uia gombak xlg..hehe

asmy said...

Setuju! Wlpun dlm blog sndri ade lgu jugak. Haha

mohd sasuke said...

setuju2..hehe

Huszaini said...

setuju!
good luck yer!

nursyamime said...

emm btl3 point awk 2..
kdg2 terkejut sbb tetiba ad org nyanyik...T_____T

♥cik cahya♥ said...

stju jugak ;) sy letak lagu. tpi x autoplay. ikut blogger la nk psng atau tak ;D

teeha said...

terus buang lagu ,haha

me n him said...

blog i tadaklagu. hee.! follow you dear. :)

AngahSayang2314 said...

setuju good luck

fyna said...

btol2....belog saya pown takde lagu gak...senang~

naqiah said...

sgt stuju~~ moning

Cik Moon said...

setuju gak.. tapi bagi cikmoon.. lebih suka silent PC.. so.. kira terabai laa lagu2 semua tu..hehe

ammboi.blogspot said...

ammboi sokong bab ni..
dah la tenet ammboi slow cam siput sedut...

Cerita Sengal : Cikgu Nasyor dan Mat

Cekodok said...

cekodok rasa tak patut pasang pun.. sebabnya.. jika kita suka lagu tu.. dengar je sorang2.. hihi... tapi maaf la.. sebab cekodok nak ajak semua meminati cekodok.. hehe.. leh kan...

tungkaran hati.blogspot said...

blog walking....! nice blog to watch out.

aiezhaa said...

nty sy fkr2kn ye. :)

munna said...

dulu awal berblog kaka munna pun letak lagu kat blog.. lepas tu bila ada otai yg tegur.. dah tak letak dah...

n u r k i m a said...

semua point yg kat atas tu sama dengan ape yg sy rasa...kekadang rs rimas..biasa yer lau sy bc blog org sy akan buka byk tabs skali gus..so lagu tu akan bertindih...huuuu~

tp ape pon,depend la pada org tu..nk letak lagu kita layan je la~...

org kata minum je la pe yg tuan rumah hidangkan..hehehe~

grOundnUt said...

yuup!aku setuju yang itu!!^^

khairul hisyam said...

i iz support accually; benda takde lagu ni harus; kenapa? kerana aku seseorang yang buka tab sampai 20~30 tab. cukup menyampah jika tetiba ada lagu kat blog, taktau mana satu nak kene tutup. last-last kene tutup semua bukak balik satu-satu. haih.

ieda said...

setuju sgt2 dikk
dan satu layie kalau comment ada pulak yg nak suruh tulis wording2 tuu .. adehh leceh tull kan huhuhu

gaung said...

UIA dah nak final??? kami di uum tengah cuti midsem lagi..BTW semoga berjaya. salam perkenalan dari gaung

ENTRY TERBARU: BLOG aku kalahkan Kosmo

: JannahSuhaimi : said...

haha..blog berat pun sama..:)

nur yasmin said...

memang setuju sangat!