Monday, February 14, 2011

-Saya sokong Anti Valentine's Day-

salam semua.

hari ni tercunggap cunggap ckit update blog sbb cuma update
pakai broadband lembab.wireless uia plak slow kemain ag.adoi.nak
nangis wa tau.tadi study basic theme of al quran dengan 
bersungguh sungguh sebab dah nak exam 16hb ni.nsib baik
xbanyak.ayat hafazan je ada 11 ayat al quran.dah hafal 5 ayat.
tu pun amik masa sepetang jugak.ish.daya ingatan kurang memuaskan
betul la.huu.ada lagi 6 ayat utk esok.mintak mintak sempat.hee.

hari ni nak citer pengalaman yang sy alami semalam.apakah?
ehem.sebenarnya semalam ak ada lepak ngan member dekat satu
kedai makan ni.saje la dok sembang sembang sambil ber wifi.
tetiba kedengaran suara memberi salam.and then beberapa
pamphlet berwarna hijau dihulurkan kepada kami.korang rasa
apakah benda nyer?

hee.oleh sebab kawan ak tu amik semua pamphlet tu tanpa bg 
satu pun utk simpanan ak.so ak xleh nak tunjuk kat cni.tp 
yang pasti pamphlet tu informasi pasal gejala sosial.
gambar baby dibuang,gambar mat rempit,gambar org kat disko.
macam macam la.yang pasti gejala sosial remaja di malaysia la.

rupa rupa nyer diorang ni pasukan khas yang bergerak
tuk mengawasi anak remaja selangor sempena valentine's day.
ni group anti-valentine kot.hee.ak xsure la sebab xsempat nak tanya.
tapi for sure diorang dari kerajaan negeri selangor sebab dkt 
pamphlet tu ada tulis 'generasi impian selangor'.

bagus betul tindakan diorang.saya sokong anti valentine's day!





p/s: hey!jaga diri elok elok! :)

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

7 comments:

ieda said...

samalah ngan akak dikk huuhu menci valens day nie .. entah per2 ..

Ekmi said...

valentine ni sendiri ada sejrh yg teruk, rasa sgt geram kalu org islam ikut tnpa usul selidik

FARISZ@AZ.Com said...

NO to Valentine's Day,YES to Maulidur Rasul.

Jom Joint GA Kasperskye Dari FARISZ@AZ.Com

nuyen said...

nuyen sokong miss epa! nuyen pun tak suka !!! heeeyargghhh ! serang !

MaMa AiNi said...

ya miss epa mama pun sokong..valentine tu bukan budaya dan amalan islam...good luck miss epa

Cik Yana said...

Bagusnya dorang buat camtu. Sama-sama membanteras gejala tak sihat :)

Lovely Bella said...

x penah teringin nak sambut pung...