Sunday, July 3, 2011

aku dan kisah cinta


salam semua.



petang petang macam ni memang enak kalo dpt mkn keropok
panas panas.hee.sekarang ak dan fmily ak tengah menghadap
801 astro arena.usha perlawanan bola sepak.


MALAYSIA VS TAIWAN


glory glory MALAYSIA! :)


so tajuk entri hari ni pasal kisah cinta.amboi adik adik.sgt 
seronok ye bila bercerita pasal kisah cintan cintun ni.hee.
kalo nak citer pengalaman ak dengan bnda alah yang korang panggil
cinta ni.xbanyak kot.mybe xsbnyak org laen sbb ak ni susah nak syg.
bila ak syg.mmng ak syg sungguh sungguh.tp kalo setakat suka suka
tu biasa la.abg abg handsome pun ak bley suka.hee.


apa beza syg and suka?bagi ak.syg tu perasaan yang sgt mendalam.
rasa syg pada sesuatu or seseorg.perasaan yang ssah nk describe.
kalo suka ni.perasaan suka utk jangka masa sekejap.lepas jmpa
something yg lebih menarik.suka yang laen plak.cmtu la lebih kurang.

setiap kali ada yang tanya aku,

"kak epa.dah ada pakwe?"
atau
"haifa.dah ada yang punya?"
aish.serius xthu nk reply apa.kalo kata dah ada yang punya.cam gatal sgt plak.xabis belajar sibuk nk bercinta.kalo kata xda yang punya kang.dia kata xlaku.lagi parah nak keneng keneng dgn org len plak.aish.lastly.ak senyum je.cam cool ckit camtu kan?hee.
 ada lagi yang tanya,

"kak epa penah couple tak?"
aish.hati mengeluh lagi.malu pun ada.jujur nya.mmng pernah couple.ada la beberapa kali.ehem.kedengaran cam miang je miss epa.haha.biasa la ibu ibu sekalian.pemikiran xmatang.perasaan ingin mencuba sesuatu yang baru tnpa memikirkan akibat dan kesan nya.itu lah zaman remaja.hee.tapi sekarang dah laen.pemikiran suda agak matang.mampu membezakan mana satu perlu didahulukan.kenangan zaman couple dlu sgt indah.yelah.pemikiran budak budak.bila dikenang boleh buat ak senyum sorang sorang.
ehem.berdehem jap sbelum bertanya lagi.

"kak epa xnak couple lagi ke?or sekarang ni single but
not available?" 
ai.soalan cam agak panas ckit.amboi dik.belaja dengan azwan ali ke cara nk bikin panas?hee.by the way.utk couple lagi dalam waktu terdekat ni.jawapan nya "tidak".setelah macam macam pengalaman yang ak lalui.mengenali macam macam jenis lelaki.seriusly buat ak xpercaya lagi dengan lelaki.ak xrsa ada lelaki akan serius sblum diorng kawin.mmng ah berbuih buih mulut diorg bgtau korang betapa serius nya diorng smpai jmpa mak bapak bagai.tp lastly diorg tipu kita jugak kan?
tp xley nk salahkan lelaki jugakkan?
bak kata persatuan lelaki lelaki gatal sedunia.

kalo bley pasang dua kenapa nak pasang satu?

sebab tu ak pilih utk tak couple ngan sapa sapa smpai la ak masuk
tahun akhir degree.time tu for sure ak dah start serius utk pikir pasal hal
hati dan perasaan ni.dan ak harap "dia" juga camtu.huu.so xpyh 
couple lama lama.xmao lagi ak menangis utk something yang xberbaloi.
single but not available?hmm.tepat sekali.kalo ditanya status sekarang.
mybe tu jawapan ak.not available sbb ak dah janji ngan ummi xnak couple
lagi smpai la ak masuk degree.


moral of the story : semua org telah tuhan ttap kan jodoh dan kisah
cinta masing masing.so korang kena la yakin dengan ketentuan yang 
diatas sana.xperlu bersungguh sungguh dengan sesuatu yang kurang 
pasti akhirnya.bersederhana lah kata islam.kita merancang.
ALLAH juga merancang.dan sebaik baik perancang itu Dia. doa lah banyak
banyak supaya kita dijodohkan dengan insan yang terbaik utk diri kita.
insyaAllah.

aish.cam bnyk la plak citer nya kalo bercakap soal kisah cinta
ni kan?masing masing for sure ada pendapat masing masing dan
ini hanya pendapat ak.kalo setuju bley like.hee.
  




p/s: angin itu bertiup lagi.

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

7 comments:

Luq At Your Words™ said...

inshaAllah..nnti jmpa la plihannya..:)

ieda said...

ekekek mcm2 soklan ya dik .. ermm tu tandanya kena cari jodoh cepat2 .. usaha tetap kena ada .. beri pada allah utk tentukannya :))

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

insaallah ..klu jodoh x kemana mana

Encik JI said...

cr laki tros. xperlu nk kapel2 da. hehe

caliph shuriken said...

skrg dlm mode suka.. mode syg xmo pikir sgt, risau takut terjerat, huh...

latest en3: tanya sama pokok

Rai said...

jodoh kena cari juga..tapi jgn carik kat tepi tembok ya..hihi..

thanks datang gegar blog july.. :D

tiefazatie said...

btol2..insyaallah..nt ada tue jodoh..kdg2 kena usaha gak..tp kalu dh smp waktu la..jgn xcukup umur la..hihi