Saturday, July 2, 2011

rahsia mc donald's

SALAM SEMUA.

hai hai semua.hari ni ada LARIAN SATU MALAYSIA kat semua
sekolah seluruh malaysia eh?bagus bagus.sihat kan minda.cergaskan
otak dengan aktiviti seperti tu.ak sekarang kat mc donalds.usha
tempat utk reunion kelas ak.mc donald's jugak pilihan hati.
tak paham ak.-___-

abg andsome tegur sy kat mc donald's.hee.

hari ni ak datang mc donald's as a customer.so ak macam da tau
banyak benda yang mngkin customer laen xtahu kot.sebagai 
seorang yang suka share apa sja yg ak rsa berfaedah utk korang.
so ari ni ak nak share.cara terbaik korang menikmati hidangan
mc donald's dengan enak dan harga murah.jom usha.

untuk korang dapat harga murah.for sure la korang kena
pi mc donald's time value lunch.
harga utk mc chicken satu set : rm9.80
harga utk mc chicken satu set (value lunch ) : rm6.30
harga dia murah dalam rm3.byangkan kalo nak beli 10 set.da berapa ringgit korang untung kan?
korang kena tahu bahawa soft drink,coffee and tea boleh direfill kat mc donald's.so jangan la korang tambah satu lagi coke.rugi la korang.sbb da terang terang korang bley refill kan?ak ada pengalaman dengan satu customer cina ni.dia beli dua ala carte big mac.and then dia beli 2 set happy meal.air utk happy meal dia tuka jadi coke.kemudian dia refill la smpai dia abis makan.2 small coke utk 4 org.pengguna yang bijak kan?hee.
jangan beli ala carte time value lunch.aish.yang ni memang ak akan bgtau customer.kesian kot.agpun xsemua org biasa dengan mc donald's ni kan.korang tau tak?
harga set chicken mc nugget(value lunch) : rm6.30 
harga ala carte nugget : rm6.45.
see? harga set yang dapat kentang dengan soft drink lagi murah dari harga nugget je.so jadi la pengguna yang bijak eh.
cara korang nak dapat fun fries yang enak dari mcd.korang kena makan fun fries dlu sebelum makan burger or nugget.sbb fun fries mcd akan hilang keenakkan selepas 7 minit.so utk menikmati fun fries mcd yang sungguh enak tu.korang makan la cepat cepat eh.hee.
sekarang mc donald's ada sediakan breakfast weekdays special utk korang merasa breakfast kat mc donald's.ak paling suka hot cake dia.perghh.sumpah terbaik!hee.ni bukan nak promote.tapi btol okay.kalo korang nk breakfast kat mc donalds.pasti kan korang pi hari weekday.maknanya isnin smpai jumaat.ada weekday special.sekali lagi ak nak pesan.jangan beli ala carte plak.
hot cake ala carte = rm5.85
hot cake + coffee (weekday special) = rm4.75
tgok beza harga nya?so korang.sila la jadi pengguna yg bijak.
kalo korang nak breakfast kat mcd time weekend pun ada harga murah jugak bila korang beli set family breakfast.dalam family breakfast tu ada box A and box B.mmng lagi murah.
kalo tadi kita ckp psal fun fries.ni nak gtau korang.hash brownkat mcd pun akan hilang keenakan selepas 10 min.so hendak la korang makan hash brown dlu sebelum mkn product laen eh.
ak rasa ckup la beberapa tips ak bagi kat korang.supaya
korang bley jadi pengguna yang bijak and dlm msa yang sama
bley menikmati hidangan mc donald's dengan sempurna.hee.






p/s: berwifi di mcd bersama incik amad.

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

12 comments:

Lieyda said...

wah tengs for sharing.sy mmg penggemar mcd. i like

Wanie said...

wah banyak tips ni dari epa..
thanks for sharing..
yg pasal refill air tu kadang2 segan nak p refill..hehe

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

tip baik ni ...nk p mkn prosperiti jap ..:)

Fathiah Hamim said...

fuyoooo.best gila. habes la mekdi pas nehhh. hehehe

Amiirah-Cassan said...

mira tak minat mc D sangat ! tapi minat giler ngan minho !!!! minho i miss yu ! mwakakaka ~!

asyraf ab rahman said...

xleh bg tip jer taw... org y bagi tu pun kena ikut jgak.. hehe

ieda said...

waH ! sgt2 hebat ... thanx dik ..
nanti nak print info2 nie :) ngosekkkkkkkkkkk :))

Awan said...

owh...menarik2

She's Gee said...

dapat info yg menarik & best kat cni! thanks sharing. bleh ler dipraktikkan pasni. selama ni gee main ngap je. x kisah lgsg.. hoho.. ^^

Cik Puan Tecik said...

thanks for info dear :)

Umi Asura Sanusi said...

sebelum pergi mcd kena bace blog ni dulu ni..

cik tikah said...

o0o0o.. baru cik tikah taw. hehehe... good tips! thanks for sharing :D