Tuesday, July 5, 2011

senarai game menghina islam

SALAM SEMUA.

hari ni aku tgok wanita hari ini.psal pasangan terlalu posesif.
serius ak xtahu apa maksud prosesif tu.agresif ak thu la.hee.
so hari ni ak tmbah pengetahuan pasal prosesif.
sikap prosesif ialah posesif adalah suatu keadaan di mana seseorang merasa tidak aman dengan hubungan yang dijalani dan dirinya sendiri. Dia tidak percaya diri dan takut seseorang yang lebih baik merebut pasangannya
pengetahuan utk semua okay.

entri hari ni bukan nak citer pasal prosesif.tapi nak  kongsi ngan korang
satu berita yang agak mengejutkan bagi remaja remaja seusia ak.
jom ak nak kongsi ngan korang

SENARAI GAME GAME YANG MENGHINA ISLAM

1) DEVIL MAY CRY 3


kalimah Allah di pintu dalam permainan.

2) CLIVE BARKER UNDYING

terdapat kalimah ALLAH di istana yg didiami syaitan.

3) ZACK AND WIKI

laungan ALLAHU AKBAR kedengaran dlm game ni.

4) PRINCE OF PERSIA


pedang pada watak ada kaligrafi arabic alphabatic.

5) counter strike condition zero deleted scene

jeritan ALLAHUAKBAR & JIHAD

6) STRONGHOLD CRUSADER

game berdasarkan perang salib.

7) GUITAR HERO 3 LEGENDS OF ROCK


penghinaan nama ALLAH dlm game.

8) RESIDENT EVIL 4



pintu Omar bin Khattab, masjid Nawawi


9) DANTE 'S INFERNO


permainan ini sebenarnya telah meletakkan Nabi Muhammad
ke dalam neraka.


ni la info yg ak dapat utk share ngan dgn korang semua.
utk info lebih banyak korang bley usha kat sini.


SUMBER

bahaya btol sekarang ni kan?aish.macam macam orang bukan
islam ni buat nak terpesongkan akidah org islam.so semua
sila hati hati eh.terutama remaja remaja.ak pun pernah maen
je counter strike.xperasan la plak bnda bnda camni.mybe ak
xconcern sgt kot.tp bila da tau ni.so kena la share share kn?



p/s: ayh kata nak buka kedai jual jersey!besh! :)

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

18 comments:

Aida Azryn said...

kedai jersey?wow! ;)

NasZ said...

Astafirullah..

MOHD NASER.com

diana said...

masih ada lagi game2 gini..
sedangkan dah lama ramai yang mengkritik..
pihak berwajib tak ambik peduli ke eik??

SWEETSYAZA said...

untung2 aku jenis tak suka main game....
tapi teruknya..teruk sgt kottt....astaghaa

Rafidah Farhana said...

Nasib baik saya tak pernah main semua nii..
tapi counterstrike dengsn prince of persia tu ada je lagi kan ?

mykhalis said...

itulah kalaut ak berhati2 kan?

khairul akmal azman said...

tq 4 info!

diyan said...

nasib la tak prnah main game mcm nih =='

fieda said...

nsb baik anak2 x pernah main game2 ni...

nak share ye..

AZTIQAH said...

astagfirullah

Farhanah Mokthar said...

bahaya game mcm ni kat budak2..

b a m b a m ' s said...

kita men games super mario jek lar epa!!huhuhuhu

Miss A said...

org kafir kalau nak jatuhkan umat islam,memang mcm2 cara dorg buat kan.hurmm :(

halila Ibrahim said...

la .. tak pernah tengok pun game ni.. jahat la .. pihak berwajib kena ambik tindakan la..

Achmad Fazri said...

subhanallah saya baru tahu beritanya. dari 9 game yang dibicarakan saya memainkan 6 gamenya. tetapi saya tidak tahu sama sekali.

caliph shuriken said...

dh lama x layan game2 ni sjak aktif dgn blog, huh...

latest en3: jom lukis komik

Cik Mira said...

terima kasih! ~wuuu baru tau.
tak minat sangat main game nih. hehe
dulu pernah tgk charlie's angel (xingat yg mana 1), ada scene tarian ala belle dancing tuh. tapi background ada laungan azan.
Aduh.. sangat geram.

said...

mesti halang sape2 yang nak main game ni..hurmm..teruk betollah..