Wednesday, August 10, 2011

Biskut Aroma Strawberi

SALAM SEMUA.

keletihan hari ni sebab satu hari ak maen game je.haha.kurus keding da
puasa ak.aish.ingt nak buat benda len.tapi disebabkan game tu.
trus je ak terhang kat dpn laptop selama berjam jam.aish.sikap yang
haru + wajib diubah ye kawan kawan.

hari ni nak kongsi satu lagi resepi biskut raya yang sgt muda lagi
senang tapi sgt enak.ehem.so diharapkan korang bley la cuba
di dapur masing masing eh.

biskut aroma strawberi

 BAHAN - BAHAN 
250 gm mentega
180gm gula aising
2 biji kuning telur
230gm tepung gandum
230 tepung jagung
1 sudu kecil serbuk penaik
1 sudu kecil esen strawberi


 CARA - CARA 
1. Pukul mentega dan gula sehingga kembang.
2. Masukkan esen strawberi dan kuning telur dan pukul sehingga sebati.
3. Apabila adunan sebati, campur tepung gandum 
dan tepung jagung beserta serbuk penaik dan gaul rata.
4. Uli adunan sehingga menjadi doh yang lembut.
5. Canai dan terap dengan acuan.Bakar pada suhu 180c selama 20 minit.




sgt sedap bila letak syrup choc atas dia.marvelous! :)





p/s: tiba tiba teringat dekat arwah. :\

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

3 comments:

Bidadari Syurga said...

nak buat biskut...? ok... baba akak cakap kita beli aja.... huh... terus putus harap nak try resepi baru yg dah siap ready nak digodak nie...

shida'R said...

nicelah..hehe..boleh cuba nih :) tq

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

wah cm sedap jep . tengok

:)