Thursday, March 29, 2012

trip ke vietnam part 1

SALAM SEMUA

hai hai semua. hari ni update blog jauh sket dri malaysia.
sekarangaku berada di vietnam. bercuti bersama family tersayang. 
sangat indah.hee.so entri hari ni nak bercerita sket pengalaman bercuti 
di vietnam. supaya bila da berusia nanti boleh baca balik. dan memori 
masih tersimpan di sini.


pada 27hb MAC, kitaorang bertolak dari LCCT menaiki pesawat Air Asia.
asal nya kitaorng berlima akan ke Ho Chi Minh. tapi oleh kerana masalah 
passport. adik aku yang bongsu tak dapat fly bersama kitaorng. saat paling
menyedihkan aku kira saat tu. nampak muka adik ak yang sgt kecewa.
nampak muka ummi yang agak terkilan. tapi takpa. pasti ada hikmah 
di sebalik apa yang berlaku. *sunyi tanpa deq mey di sini* 


ummi dan peace. -,-

kitaorang sampai di vietnam sekitar jam 8.20 malam waktu vietnam.2 jam
 perjalanan dari Kuala Lumpur. alhamdulillah. tiba di lapangan terbang 
Tan Son Nhat dengan selamat. sebelum ke vietnam. kitaorg da siap
 booking hotel dengan teksi utk pick up kitaorg.so smpai je sana terus 
ada orang jemput kitaorg.

pemandangan malam vietnam.

kitaorg menginap di hotel AVA 2 Saigon.38 usd utk semalaman.
family room.untuk 4 orang. sangat murah bagi aku. sbb kalo kat malaysia
 standard room je da rm140. facilities pun ntah apa apa. kat sini 
38 usd facilities sgt terbaikk la.bagi aku dekat vietnam ni kemudahan
 hotel sangat bagus. hee.

 
 berurusan dengan reception.

saje letak gmbr bath tub ni. sebab ak tak pernah tgok bath tub mcm ni. -.-

so malam tu lepas check in hotel. terus je kitaorg tido kerana
kepenatan.esok baru jalan jalan ya! :)


 
p/s : entri tak bnyk gmbr sbb tak amik gmbr sgt. semua takda mood. 

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

2 comments:

.: iEyLa :. said...

waaaahhhh..siap g holiday ek...
have fun!!

Nasz said...

salam kenal.

Saya dan family akan ke ho chi minh bulan depan. tiket dan hotel semua dah dibeli. kami pun menginap di hotel ava saigon ini juga. banyak juga saya tengok review baik tentang hotel ini.