Sunday, April 1, 2012

Trip ke Vietnam Part 2

SALAM SEMUA.

hai hai semua. apa khabar kamu semua? ada yang tanya. bila nak update
part 2. da nak balik esok pun still tak update lagi. hee. bukan tak nak 
update abg abg dan kakak kakak semua. tapi tak smpat. mintak maaf ya. hee.


 hari kedua kita orang kat sini. pagi tu kitaorg jalan jalan kat ben than market.
dari hotel yg kitaorg menginap tu dalam 20 minit walking distance. jauh la jugak.
 tapi tak rasa sgt sbb dari hotel nak ke ben than market tu melalui banyak kedai.
so bley la window shopping sket. shopping je kan. -.-! dan seperti apa yang pelancong
pelancong malaysia bgtau bila datang cni. traffic nya sangat sangat menarik perhatian
sebab kat cni tak pakai traffic light pun. nak u -turn . nak ke kiri dan ke kanan 
memang takda peraturan.

 ada menara tm kat vietnam okay. :)

lepas jmpa ben than market tu. kitaorg pun jalan jalan lagi cari hotel yang selalu
orang malaysia pergi, Saigon Pink 2 hotel. ramai blogger blogger recommend hotel ni.
kata nya murah dari hotel hotel lain. tapi bagi aku la. sama je. janji korang pandai
tawar menawar. insyaAllah mesti dapat murah. hotel pun boleh tawar tawar gak
tau. mintak tak nak breakfast. pastu bgtau korang dtg lama mana. msti dapat
murah.dan facilities pun memang terbaik la.

so bila di usha usha. takda bilik dekat Saigon Pink 2 hotel yang available utk
kitaorg 4 orang. so kitaorng jalan jalan kat hotel sekitar. jumpa la satu hotel ni.
Hoang Gia Huy Hotel. nampak cam mewah dari luar. ak macam tak masuk la.
tapi ayah masuk and check harga. dapat la satu bilik 50 usd semalam utk 4 orang.
ada dua katil. hee. harga tak murah sgt pun. tapi sbb da dekat da dgn 
ben than market dan ramai org melayu. ayah kata okay la.so kitaorg pun
menginap la kat cni utk 5 hari.

ben than market :)
hari kedua kitaorg just berada di bilik and kitorg turun ke ben than market
petang nya. just jalan jalan usha pasar dan survey harga.masuk je market
tu terus je rambang mata tgok barang yang bnyk. mcm mcm jenis barang
ada. dari baju smpai la ke kasut. bagus btol diorg ni. dan yang paling penting.
jurujual smua perempuan dan lawa lawa.  so ak amik gambar situ cni.
and then balik hotel utk berehat.

 antara barang barang yang dijual. sgt merambangkan mata.-.-



p/s: nnti kita smbung lagi episode seteusnya di vietnam. :)

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

4 comments:

syada said...

Huyoo , bestnya dapat pergi vietnam

lyaidma said...

http://lyana-edris.blogspot.com/2012/04/musim-contest-si-baju-merah.html
JOM JOIN :D

Iena Eliena said...

Blogwalking here...

cik iena follow your blog..
follow my blog juga ye(^_~)
www.ienaeliena.com

Nasz said...

wah... menariknya. tak sabar rasanya nak pergi.

From,

Nasz

www.mohdnaser.com