Saturday, May 5, 2012

Trip ke Vietnam part 3

SALAM SEMUA

hai hai semua. da lama sangat stop berblogging. part bercuti kat vietnam 
tak sambung sambung. padahal da kat malaysia dalam 3 minggu da. kain cotton 
yang beli ari tu da abis jual da. hee. maaf atas kelewatan smbung part 3 untuk trip 
 ke vietnam. tak sempat dik. balik malaysia terus je ke uia.pastu 2 minggu plak exam
  midsem. horrible btol. kelam kabut miss epa dibuatnya.okay okay. jangan melalut  
panjang.ayuh smbung part bercuti di vietnam hari tu.

hari ke empat kitaorg kat sana kitaorg amik trip ke mekong delta. trip ni berharga 
11 usd utk seorang. trip ni sepanjang hari.dari pukul 8.30 pagi smpai 6.30 petang.
6 petang kat sana da gelap macam pukul 8 kat malaysia.seharian jugak la kitaorg 
join trip tu. kalo tanya perasaan aku. bagi aku biasa je. takda apa pun. cuma
ak tak pernah naek sampan kecik melalui sungai mekong. tu pengalaman baru.
yang laen biasa je. sebab kat malaysia pun ada. terutama cuaca panas yang
membuat kan kitorang mengeluh. hee. 



gambar gambar yang sempat di snap masa kitaorg berenti rehat 
di mekong rest. sangat cantik kawasan ni diorang jaga. 


trip ni bawak kitaorg masuk dalam kampung vietnam bersama penduduk
kampung. mula mula kitaorg naek bas, lepas tu naek bot, lepas tu naek perahu,
lepas tu jalan kaki, then naek basikal. huu. 

naek perahu macam ni yang ak tak pernah buat. first time.

ayah sgt gembira menari dengan ular tu. smpai foreigner semua panggil ayah
COBRA-MAN. -.-

ayuh ayah! kita ke malaysia pakai bot. tak yah naek flight da.
haha. tuan tanah memang macam tu. -.-

setelah berpenat lelah ke trip mekong delta. malam tu semua pun tido nyenyak.
da tak pi mana mana da. hee.itulah cerita ak dan keluarga ke vietnam.
hari hari yang ak tak bgtau kat sni ialah hari di mana ak shopping sakan bersama
ummi. hee. alhamdulillah. sangat seronok di vietnam. 

ak ada pesanan sket utk sapa sapa yang berminat nak pi vietnam :

restoran halal banyak je berdekatan dengan ben than market.harga semua
mahal. tapi standard la sebab kat mana mana negara bukan islam pun memang mahal.
ak nasihatkan bawak roti dari malaysia banyak banyak.kalo lapa boleh makan. jimat sket.

mekong delta trip tu harus pergi. at least sekali. even tak seronok pun. tp 
kita lebih memahami macam mana keadaan penduduk vietnam. hasil ekonomi nya.
keadaan negara nya.

jangan terlalu percayakan penduduk melayu champa. sebab ada yang mengambil
kesempatan dengan ''islam''. kita plak memang takley dengar orang islam kan? terus je
percaya.bila kena sekali. baru beringat. conclusi nya. jangan percaya sangat.

nak pi vietnam takyah pi lama lama. paling lama 2 hari je. sebab anda akan kebosanan
smpai takda tahap da. sebab kat sana takda apa yang menarik melainkan shopping.
tidak sesuai utk remaja lelaki seperti abang ngah sy. -.- asyik dok bilik tgok espn je.
nasib baik ada bola. kalo tak, tak tahu la. hee.




 sekian dari saya, 

miss epa. 


p/s: terasa ada yang kosong. 

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

2 comments:

MissAnt said...

wahhh...die pgi Viet laaa......bestnyeee....=)
cik epa kte jln2 ehh...huhu...

dont 4get to read this^_^
missant21.blogspot.com

tata...

Nasz said...

saya pergi next month 4 hari 3 malam. saja nak bawa wife, emak dan adik saya berjalan.

From,

Nasz

www.mohdnaser.com