Monday, February 11, 2013

GIGI CANTIK PART 2


SALAM SEMUA.

hai hai. aku baru balik dari klinik gigi. selesai suda upacara pakai braces gigi. yeayyy! akhirya suda jugak. sekarang ni muka ak tgah mengalami satu proses penyesuaian. yang sebelum ni takda besi kepada ada besi. macam ada something di dalam mulut yang membuatkan selera makan kita mati. bagus utk miss epa yang tengah diet. heh. -,-

pada ari sabtu yang lepas ak ke klinik gigi utk cabut dua batang gigi. kali ni memang mencabar sket sbb sblom ni ak cabut sebelah kanan. at least bley makan sebelah kiri. ni bila da dua dua cabut.memang tak makan la aku. so before pi cabut gigi ak pi semua tmpat yang ada kenduri. makey gulai ore klatey kato. saje la sbb ak tahu nnti ak kena berlapar lama jugak. utk bg gigi rasa selesa.

ak punya appointment pkul 3 ptg. ummi tangguh kan ke pkul 4 sket sbb jalan agak jam kat klatey musim perayaan ni. masa ak ke klinik, ramai jugak orang dok tggu giliran. aish. berdebar tetiba aku. ummi da pesan. dia taknak masuk dengan aku sbb ummi takut darah. ayah plak macam seorang usahawan yang sgt sibuk. dok pi mai pi mai dengan handphone. kata ummi, ayah tak berapa nak masuk sbb nanti ayah sedih tgok kak epa sakit. macam tak jeee. -,-


so bila da masuk dalam bilik doctor. as usual dia akan bius dlu ya anak anak. yg risau. bila dia bius tak rsa sakit da. cuma bibir je rasa macam angelina jolie. tebal semacam je.
then lepas tu doctor dtg. tahan sket ya haifa. kata doctor penuh hermat.pastu dia pun goncang goncang sket kepala aku then cuba tarik gigi aku keluar.tetapi tak boleh. puas doctor try ni. smpai berpeluh dia. then dia tanya aku. haifa guna ubat gigi apa yang kukuh sgt gigi ni? aku pandang je doctor. ak pun tak paham nape yang susah sgt kali ni.

lastly doktor tuka alat alat dia. dok posisi laen.tp still tak ley jugak. dia rest jap. barangkali amik tenaga penuh. then try lagi. lastly dapat jugak. bila doctor tnjuk gigi tu kat ak. tu diaaaa. panjang gila gigi aku rupa nya. nampak kecik je kat luar. adehh. selesai semua nya. 4 batang gigi aku da berjaya dicabut dengan jaya nya. dan of course la kali ni berganda sakit nya dari yang sebelum ni. oohhhh. dugaan sungguh.

beberapa keping gambar before pi masukkan braces.

seperti yang dijangka memang dua hari ak tak makan apa apa kecuali minum milo aiskenapa ais ? sebab ais boleh beku kan darah dan nak surut kan bengkak pada gusi.sakit nya memang takley nak di ungkap dengan kata kata. adehhh laa. dua malam ak takley nak tido sbb sakit sangat. bleeding tak berenti. tersalah kacip gigi, tuhan lah tahu mcm mana sakit nya. terasa banyak dosa yang gugur di saat sakit tu datang

hari ni hari yang ditunggu tunggu. hari utk ak pakai braces.lama nya proses pakai braces ni. amik masa dalam sejam jugak. mulut dok terbukak sebab doctor nak masukkan besi. mula mula doctor kata nak kaler apa ni. ingt nak amik kuning. aish. nanti macam tahi gigi plak kaler kuning. -,- ceteknya pemikiran. pastu tgok pink. eh. pink la. dalam hati berkata kata. so aku pilih pink. nnti nak try biru plak next month. hee. 

proses dia masukkan braces tak sakit sangat. yang sakit nya lepas pakai. doctor cakap bila gigi tu di tarik. dia akan langgar gigi laen. masa tu sakit. doctor cakap, haifa nanti sakit makan panadol eh. nampak tak ? rasanya memang sakit sangat la kot tu nnti. huu.
sekarang ni ak kelaparan yang amat, balik dari klinik. sbb memang da dua ari tak makan nasi. huu. tak kurus tak tahu la. -,-


wajah di hari pertama pakai braces pink. :)



the end of GIGI CANTIK ! :) 



p/s : memberi adalah lebih baik dari menerima. 

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

4 comments:

sHaRiNa eLyaNa said...

takut pula nak pakai huhu

cik chinta said...

bp kos? hihi

xila dot said...

gila gerun baca entry nih...mcm gigi ai pon sakit fuhhh

Nadia Nasir said...

sis buat kt mane braces? bpe kos ye?=)