Tuesday, February 19, 2013

Produk Kecantikan Rosakkan Kulit


SALAM SEMUA

Hai semua. apa khabar ya kamu di sana ? harap semua pun sihat ya. Miss epa sekarang alhamdulillah di beri kesihatan yang elok even tak bape nak bley makan. Berat badan da makin turun. pipi je tak cengkung cengkung lagi. maybe sebab terlebih tido. -,- kelas di awal semester ni selalu cancel sbb lecture sibuk dok pi gombak. so minggu ni agak lapang. tapi ada quiz theory of probability plak ari khamis ni. tak lapang sangat la kot. -,-

tabiat baru amik gambar bg nampak gigi besi. -,-

hari ni nak kongsi nga korang semua. senarai produk kecantikkan yang merosakan kulit. aish. kamu semua HARUS hati-hati ya. saya mohon sangat. Pastikan produk yang korang guna takda dalam senarai PRODUK KECANTIKAN YANG MEROSAKKAN KULIT.

SENARAI PRODUK KECANTIKAN YANG ROSAKKAN KULIT ;

1. OLAY Total White
2. OLAY Total White Krim Pemutih
3. POND’S AGE Miracle Day and Night Cream
4. Qianyan
5. QUINT’S YEN
6. Skin Enhancer
7. TEMULAWAK Extra Nutrition Cream
8. JINZU Strawberry White n Beauty Soap
9. CARONNE Beauty Day Cream & Beauty Night (Cream)
10.CARONNE Beauty Whitening Cream (Night Cream)
11. CARONNE Beauty Whitening Cream (Day Cream)
12. CR Lien Hua Bunga Teratai (Day Cream)
13. CR Lien Hua Bunga Teratai (Night Cream)
14. CR Racikan LING ZHI Day Cream with Vit. E
15. CR Racikan LING ZHI Night Cream with Vit.
16. CR Day Cream with Vit E
17. CR UV Whitening Night Cream with Vit E
18. CR UV Whitening Day Cream with Vit E
19. DR’s SECRET 3 Skin light
20. DR’s SECRET 4 Skinrecon
21. DR. FREDI SETYAWAN Extra Whitening Cream
22. DR. FREDY SETYAWAN Whitening Cream II
23. FRUITY Vitamin C Whitening Cream (B
24. PLENTIFUL Whitening Night Cream
25. QL Papaya Whitening Peeling Gel
26. QL Day Cream (A)
27. QM Natural Vitamin C & E (Day Cream)
28. SCHOLAR Whitening Cream Night Cream
29. TOP-GEL MCA Extra Pearl Cream Plus Complex Vit. C & E (1208)
30. TOP-GEL MCA Extra Pearl Cream
31. TOP-GEL TG-3 Extra Pearl Cream
32. TOPSYNE Aloe Beauty Cream (TS-858)
33. TOPSYNE Beauty Cream (TS-3)
34. TOPSYNE Beauty Cream (TS-802)
35. TOPSYNE Beneficial Skin Cream (TS-868)
36. TOPSYNE Extra Whitening Cream Vitamin C & Placenta
37. TOPSYNE Whitening Day Cream & Whitening Night Cream
38. TOPSYNE Whitening Cream Vitamin E & C (TS-819)
39. TOPSYNE Extra Beauty Cream (TS-821)
40. ELASTIDERM Decolletage Chest And Neck
41. OBAGI NU-DERM Blender Skin Lightener & Blending Cream PM 5
42. OBAGI NU-DERM Sunfader Skin Lightener With Sunscreen (SPF 15) AM 6
43. OBAGI NU-DERM Tolereen Anti-Pruritic Lotion
44.OBAGI-C RX System CClarifying Serum AM
45. OBAGI-C RX System CTherapy Night Cream PM
46. NOUVELLE Visage
47. Sendayu Tinggi Night Cream
48. De’putih
49. Tabita 


Untuk pengetahuan anda semua, ini adalah produk bahaya yang orang luar tidak tahu. Kerana produk-produk ini mempunyai merkuri dan hydrokuinon dalam bahan produk mereka.Jika anda adalah pengguna-pengguna salah satu produk tersebut maka tanpa anda sedari anda mendekatkan diri kepada bahaya.




Pemakaian kosmetik yang mengandung Merkuri dapat mengakibatkan:-

1. Melambatkan pertumbuhan janin
2. Mengakibatkan keguguran (Kematian janin dan Mandul)
3. Flek hitam pada kulit akan memucat (seakan pudar) dan bila pemakaian dihentikan, flek itu dapat / akan timbul lagi & bertambah parah (melebar).
4. Kesan REBOUND iaitu memberikan respon berlawanan (KULIT AKAN MENJADI   GELAP/KUSAM SAAT PEMAKAIAN KOSMETIK DIHENTIKAN).
5. Bagi Wajah yang tadinya bersih lambat laun akan timbul flek yang sangat parah (lebar).
6. Dapat mengakibatkan kanser kulit.


Tips untuk anda:


Jika inginkan penggunaan produk yang selamat tanpa kesan sampingan, pakailah produk yang 100% dihasilkan dari ekstrak tumbuh-tumbuhan. Kerana Pencuci dan Pencerah kulit semulajadi adalah datangnya dari tumbuh-tumbuhan.


SABUN PENCUCI SF BEAUTY dari ekstrak buah-buahan.


Banyak lagi produk berbahaya di pasaran. Jika produk yang anda guna itu mencirikan kesan-kesan seperti yang dinyatakan, berhentilah memakainya. Beralih lah pada produk yang berasaskan tumbuhan.




Dan for sure SF BEAUTY SKIN CARE tiada dalam senarai produk di atas. 
TERBUKTI SF BEAUTY SKIN CARE BEBAS MERKURI @ HYDROKUINON ! :)



HATI-HATI YA IBU IBU DAN KAKAK KAKAK YANG DISAYANGI SEMUA. 







P/S: [PEREMPUAN SAHAJA] CARA NAK JAGA KAWASAN V !

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

5 comments:

ISs said...

waww...saya dah abis test prob...

Jom ke sini :

Menarik : Muzium Sain Miami Lengkap Dengan Tangki Jerung
Popular : Gua Ais Terbesar Dunia
Pelik : Ombak Membeku Secara Tiba-tiba
Seram : Kuasa Air Membelah Jalan
Confius : Tasik Garam Warna-warni
Meletup : Kolam Terapung Di Tingkat 24
Meriah : Sambutan 100 tahun Doraemon
Kreatif : Apartment dihiasi Bola Ping Pong

Dan Banyak lagi di Green Life..

lyanamahat said...

yeahhh.....akak pengguna sf ... =)

http://lyanamahat.blogspot.com/2013/02/lagu-baru-waris-rembau-most-wantedmusic.html

meh singgah kat blog jap.... tq =)

cik chinta said...

nama plik2. skit je yg bse dgr.

Lieyana Ahmad said...

takut nya sebb nak cantik macam2 bahaya pulak mengundang . betul tu, yan terbaik adalah drpd bahan2 semulajadi .

Liling said...

herm.tp ada org yang alergik dgn extract tumbuh-tumbuhan,camne tu ? ;)