Wednesday, November 10, 2010

-kisah cinta yang comel-

Ari ni nak kongsi ngan korang satu cerita cinta yg sgt menarik bagi ak la.sah sah la bukan kisah cinta ak sbb ak xpnah bercinta.ha!miss epa bhong ckit eh.bkn xpnah bercinta tp xbercinta sekarang.and kisah cinta ak xmenarik pun utk dikongsi mcm org laen.hee.

citer cinta ni pnah dipublish kat magazine.tp ak xingt ah ak baca kat mane.ak nak publish skali lagi prefer utk org org yang xpenah baca psal cerita ni.xmao bebel panjang panjang lagi.
jom terjah.kisah cinta yang comel.


di sebuah kampung separa bandar.tinggal sorang gadis yang bernama ana.ana ni seorang penjual bunga.sgt sgt la cantik orang nyer.disebabkan kecantikkan nyer.ana dipuja oleh dua lelaki.sorang bernama ahmad yang bekerja sebagai seorang cikgu bahasa inggeris and adnan.sorang doktor yang suksess.

nak dijadikan cerita.pada suatu hari.ahmad terpaksa outstation ke india selama seminggu.bimbang la si ahmad ni.takot kalau kalau pemergian dia ke india ni merapatkan hubungan ana dengan adnan.so ahmad ke kedai bunga ana utk ucap selamat tinggal bersama sebungkus hadiah utk ana.

ahmad: sy terpaksa outstation ke india selama seminggu.
ana: oo.jaga diri di tempat org.
ahmad: okay.ni ada hadiah utk awk.
ana: apa ni?ssah je.
ahmad: bukak la.
ana: 7 biji apple?
ahmad: yup bcoz an apple a day keep the doctor away.
ana: omg!luv u!


haha.chomey tak? chomey kan kan? mentang mentang ah si ahmad tu cikgu english.elok je dia berperibahasa dpn ana sampai ana terharu.so.moral of the story.guna la kelebihan yang kita ada utk memikat hati orang yg kita syg.kalau kita pandai melukis.lukis la gambar org yg kita syg.kalau pandai masak.masak la makanan faveret dia.for sure dengan apa yg kita buat tu mesti buat org yg kita syg terharu if kita buat ngan ikhlas.so.hargai lah org yg tersayang.pesanan dari miss epa.haha :)


love is cinta ! :)


pesanan penaja miss epa: selamat hari lahir kepada seorang pak cik yg tinggal di malaysia even berwarganegara sri lanka dahulu kala.semoga sentiasa dirahmati Allah hendak nyer!
what the most "important" pak cik?hee :)


p/s : ada ke cinta sejati?
terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

9 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

kampung GKSB ke tu?

hihi

LATEST ENTRY

TUTORIAL CARA NAK ASINGKAN KOTAK KOMEN

HIDUP DI KAMPUS: INDAH ATAU SEBALIKNYA?

Asma Jalalyna said...

sweet nyaaaaaaa... besar maknanya apple tu... heheeeee... >thanks singgah...

iszieylyanziy said...

jap2x,pe kaitan epal tu ngn doc tu,,klu bg epal dorg xjmp?ehhe,,xpham,,hehe

Lelaki Ini said...

huhuh....
besh2!
romantik sgt2!

miss epa said...

kak is: ye la.an apple a day keep the doctor awy.dia bg epal nak keep the doc away. :)

miss epa said...

gksb : haha.xda kena mengena yg hidup atau yg dah meninggal.hee.

asma: :)

lelaki ini: haha.just sharing! :)

thaqif91 said...

eheemmm...mujur kt rafest tadop ore jual epal..
klu ad,msti laku...
hahhaha

miss epa said...

thaqif: cis!perli2!! :)

ciktina said...

kdg2 rse sweet. rse sengal pun ade gak. hahaha :p