Friday, January 14, 2011

-kakak lari dari rumah?-

salam jumaat.hee.

dipagi jumaat yang hening ini.dari bilik ak ni.kedengaran
sayup sayup khutbah jumaat yang dibaca secara merdu
nyer oleh khatib yang 'mungkin' handsome.haha.
ak dah bley solat zohor 2 rakaat dah sbb dah dgr khutbah 
jumaat dah.ustaz ak cakap solat jumaat tu 2 rakaat solat.
2 rakaat lagi khutbah.so korang korang tu kena la pergi
dengar kuthbah jumaat tu eh.

dipagi yang hening ni jugak.ehem.ak dapat satu msg
dari kawan ak.

salam epa.ak ada masalah.kakak ak lari rumah.mak ak asyik membebel je.so kakak ak lari dari rumah.sekarang ni kitaorg tgh cari dia.apa ak nak buat ni.serius sedih doe.ak dah xtahu nak ckp macam mna lagi dengan kakak ak ni.dah col and msg.tapi dia xangkat.msg xreply.mak ak dah xnak cakap ngansape sape dah ni.makan pun xnak.macam mana ni epa?

seriusly ak dah xley nak tido balik dah bila baca msg kwn ak ni.
kesian kat kawan ak ni.dah la family dia kecik je.adik beradik 
3 org je.kalo ak jadi dia ak pening gak.masalah keluarga ni bukan 
bleh amik mudah.terutama melibatkan ibubapa ak hairan la dengan 
anak anak remaja yang berani lari rumah ni.nak kata ak ni dah
 umur 40 taun.xla jugak sebab ak ni pun tergolong dalam golongan 
remaja.berani nyer korang yang lari dari rumah ni.

korang nak tahu kenapa ak takut nak lari dari rumah?

sebab rumah ak adalah tempat paling selamat bagi ak.
sebab family ak adalah segala galanya bagi ak.
sebab ak ni xleh hidup dengan tenang tanpa family.
sebab ak xnak family ak bersedih dengan apa yang ak buat.
sebab ak tahu ak xkan bahagia kalo family ak xbahagia.
 sebab ak sangat hormat pada ayah ak.

ni baru sebahagian sebab kenapa ak takut nak lari dari rumah.
ada 10000001 sebab lagi kenapa kita diharamkan lari dari rumah tau.
tolong la pikir panjang ckit sebelum buat keputusan.korang kena
flashback ckit.sape yang besarkan korang dulu?sape yang jaga 
korang dulu?macam mana pun parent kita.dia tetap dan akan terus 
jadi parent kita smpai mati.so ingat lah orang tersayang sblum 
buat apa apa keputusan eh.

kepada kawan ak :

ko doa banyak banyak eh.semoga dipermudahkan Allah.
kadang kadang remaja ni.dia buat keputusan tak pikir baik
buruk.ikut perasaan je.terus la contact kakak ko.pujuk dia
elok elok.insya allah.lepas ni dia akan pikir dengan elok and
then akan pulang jumpa mak ko.ak sentiasa doa kan yang terbaik 
utk family ko eh. :)

semasa entry ni ditulis.kakak kawan ak ni.masih lagi tak balik.
diorang masih lagi dalam usaha mencari dia.
ak dah mintak kebenaran utk tulis pasal kakak dia dkt blog ni
sebagai pengajaran utk semua.jangan buat macam ni eh.
kesian kat ummi,mak,mama,mummy anda.









p/s: setiap manusia layak diberi ruang dan peluang. :)

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

16 comments:

nadzirah aqilah said...

wwooo.. lari dari rumah? tak pernah terpikir plak sampai nak buat mcm tu.. mudah-mudahan kakak teman epa tu kembali semula.. ^_^

miss epa said...

nadzirah:amin.mudah mudahan. :)

nelly said...

harap kaka kawan epa itu balik yer . .

miss_neeya said...

penah terpkr dlu..bese la nak besar kan..so,skrg da besar(kecik sbnrny)
da tau ape effect die..

cikpia said...

mudah2an semuanya selamat.....

rossoneri said...

kalau dah tension sgt,biasanya benda2 macam ni dah tak boleh nak fikir logik,emosi dah take control.. hmmmmm

miss epa said...

nelly: harap harap.thanks eh. :)

miss epa said...

miss neeya: hee.bgus bgus. :)

miss epa said...

cik pia: thanks :)

miss epa said...

rossoneri: btol btol.stju sgt. :)

mr.syazwan said...

jangan lari umah..

buat apa..

xde faedah itu semua

hehe

Wan Gerrard said...

hmm apa pun masalah diorang harap boleh diselesaikan cara baik..semoga selamat sampai ke rumah kakak kawan u tu ^_^

ieda said...

harap2 kawan epa tuu dipermudahkan dan diterangkan hatinya .. mohon pada allah agar ada jalan penyelesaiannya ..

miss epa said...

mr syazwan : btol btol. :)

miss epa said...

wan gerrad: thanks eh. :)

miss epa said...

kak ieda: sy pun harap macam tu.amin. :)