Tuesday, February 22, 2011

-Jenis lelaki dan potensi nak jumpa-

salam semua.

penat nyer.makin hari makin letih dengan calculus ni.
masa perlu dibahagi dengan baik supaya pelajaran 
xdiabaikan.blog pun sentiasa ter-update.hee.selalunyer
ak amik masa 2 jam pagi,2 jam tghari and 2 jam petang.
malam ak guna sepenuhnyer utk study.so ak mintak maaf
sgt sgt pada yang komen.ak xleh nk reply lagi.ak sempat
blogwalking je.yang mintak ak follow.ak xfollow lagi.xsmpat.
mintak maaf eh.nnti dah senang.ak follow korang eh.

okay.kembali kepada tajuk entri ak.

jenis lelaki dan potensi nak jumpa.

haha.tajuk xleh bla.macam ak ni berpengalaman la.
jawapannyer tak okay.haha.entri ni ditulis berdasarkan
pemerhatian secara rawak kepada lelaki lelaki sekeliling ak.
kalo ada yang xpuas hati sila abaikan pendapat ni.xpyh
gelabah gelabah emo.okay? hee.

lelaki skema



ada je perempuan yang suka dengan lelaki skema.diorg kata
lelaki skema ni cute la dengan cermin mata and buku nota
ditangan.nmpak chomel sgt.ha.kata kau.jangan bila anda 
skema.baju tuck in.tangan masuk kocek je.anda tiada peminat
okay?hee.kepada gurl yang nak tackle lelaki skema camni senang je.
korang kena selalu lepak library.sebab golongan ni selalu lepak library.
so potensi nak jumpa tu lagi tinggi.bila dok kat library ni.korang tu
mesti lah study sama sama tau.bak kata pepatah.sambil menyelam
minum air.

lelaki berbadan sasa



 yang ni sapa tak nak kan?kalo badan dah macam ben ashaari or
fahrin ahmad.ha.petik jari je la.ehem.jangan marah eh abang ben.
hee.korang mesti dah dapat agak.macam mna nak jumpa dengan 
golongan camni.harus nyer korang kena selalu lepak kat gym.kalo
sebelum  ni xpenah jejak kaki ke library.jangan risau.p je.usha usha.
nanti ada la abg tough sorang dua tegur korang utk bntu korang.
sambil sambil usha abang abang berbadan sasa ni.boleh jugak korang
bersenam.sihatkan tubuh badan.

lelaki beriman



yang ni memang diidamkan oleh semua perempuan la kan?
kalo nak yang macam ni.firstly korang tu kena jadi beriman dulu.
dalam al-quran ada sebut :"sesungguhnya lelaki yang baik utk perempuan 
yang baik."so korang kena lah jadi baik dulu utk dapat kan lelaki yang baik.
tak gitu cik kiah,cik nab?hee.korang boleh selalu lepak dekat majlis
agama atau msjid supaya potensi tu utk jumpa tu lagi tinggi.
apa apa pun.nak p majlis agama or masjid tu nawaitu mesti kena betul
tau.kang p msjid sebab nak usha lelaki je.salah tu.sampai bila bila 
korang xdapat lelaki beriman kalo nawaitu cam tu tau.so bersihkan
hati and then tawakal kepada Yang Satu.

lelaki bijak pandai



lelaki bijak pandai yang xsombong okay.xmao bijak pandai
tapi berlagak dia je yang tahu semua benda.yang ni semua
perempuan pun pantang tau.hee.nak jumpa lelaki bijak pandai
ni senang je.korang pi join mentor mentee yang disediakan
oleh universiti masing masing.mesti ada mentor lelaki yang bijak
pandai.so potensi nak jumpa tu tinggi.sambil usha.korang boleh
jugak menimba ilmu dengan diorang kan?sambil menyelam
minum air.haha.

lelaki bersukan or athlete 



 yang ni taste ak ni.haha.ak suka sangat lelaki yang
bersukan.bagi ak lelaki cam handsome giler bila bersukan.
nampak kata diorang lelaki normal dan tahu mengisi masa lapang.
ye lah.kalo petang petang lelaki tidur je kat bilik.tak pun layan
movie.macam buang masa sgt.kitorang yang perempuan ni xpa la.
kalo lelaki yang xminat sukan tu macam pelik je kan?hee.
cara nak berjumpa dengan athlete athlete ni senang je.korang
kena jadi athlete dulu la.hee.tapi boleh je nak jumpa ngan diorang
tanpa jadi athlete.korang boleh join volunteer yang jadi pengadil 
ataupun ajk yang terlibat dengan sukan yang dianjurkan.so potensi
tu makin tinggi nak jumpa dgn athlete.sambil sambil tu.korang
pun boleh jadi salah seorang warga universiti yang aktif.

ha.cukup la dulu.kang banyak sgt.korang xmao baca plak.hee.
kepada yang nak jenis lelaki yang xda dalam senarai ni.korang
boleh comment kat bawah eh.rajin rajin ak buat part 2 plak.hee.
budget banyak masa sgt la kan?apa apa pun korang kena ingt.
jodoh tu ditangan tuhan.so pendapat diatas hanyalah salah satu
usaha ke arah itu sahaja.so xmao emo emo marah ak tau.peace! :)



p/s: jom lepak library.hey awk!mesti boleh buat punyer la!doa banyak banyak eh. :)

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

4 comments:

sarah mohamad said...

nak lelaki bdan berpetak petak . baru bolej jadi bodyguadrd i .teeeheeee

CahayaCintaIlahi said...

cahaya nak laki berbadan sasa auuuwww hehe ;)

Afiq Din said...

haha,,, mcm2...

fyna said...

xtaw nk pilih yg mner...hehehehe..