Sunday, May 22, 2011

ko kata aku xlaku?


salam semua.

hai hai.mood ak kurang elok ckit dua tiga menjak ni.
ye lah.bnyk mslah.mslah fmily.mslah kerja.mslah diri sendiri.
yang menjadi masalah paling berat pada ak buat msa
sekarang bila ada yang memberi masalah pada ak.
memang sah diorg ni xda keja.-___-


isu nya camni :
baru baru ini.ada sorang pompuan anta msg kat ak.marah marah and maki hamun bagai.dia kata ak kacau "boyfriend" dia.dah tu dia kata ak xlaku plak.paling panas siap nk bunuh ak lagi.
pergh.ak ni bukan apa.malas nak gaduh la.terutama
pasal isu remeh temeh camni.geram pun ada.disebabkan
dah lama sgt ak diam pasal pompuan sorang ni.so ari ni
ak decide nak bgtau semua la.senang citer.

statement dia kata aku xlaku tu memang membuatkan darah 
muda ak ni mendidih.ehem.biasa la.ak muda lagi.tu yg 
darah muda tu.hee.

ni nk bgtau ckit.
hebat sgt ke ko bercouple couple an tu ha?smpai nak bunuh bunuh org.asal?ko anggap kisah cinta ko macam romeo and juliet?mati sama sama cam tu?dioarng kafir.sbb tu xpa mati sama sama.kita yg islam ni agak agak la. smpai nak bunuh bunuh.


ni nak bgtau pasal statement bikin panas psal ak xlaku.
ak ni bukan xlaku.bukan ak nak perasaan.tapi ada je yg nak.ak yang xmao.bnyk lg bnda dalam idup ak yang ak nak buat.bnyk lg impian ak and parent ak xtertunai.mcm mna ak nak couple dengan manusia laen yang pasti akan ada impian jugak yang perlu ak tunaikan.dah la dalam islam pun ada ckp couple tu haram.so ada ko rsa ak perlu utk couple couple ni?ak xrasa jawapn dia ya.kalo ko rsa jwpn dia ak perlu couple.ko bg ak 1 sebab je.knape ak perlu couple sedangkan ak suda cukup semua nya buat msa sekarang.

even ak tak sechomel ni.manis tu ada la.hee.


and then pasal ak kacau org yg ko panggil boyfriend tu.
ni nk bgtau ko.
kalo boyfriend ko bgtau kata ak kacau dia.ko tnya la dia.apa ak msg dia malam tu.memang ak ngaku.ak ada msg dia.ce ko suruh dia forward msg tu.and then ko bca and pham btol btol.jangan nk men serbu je dik.xda nya ak rindu rindu.xda nya ak bersyg syg bagai.ko jangan maen sedap mulut je ckp.kang ko jugak yang malu.
ak suka gmbr bergerak cam ni.hee.

okay.selesai emosi.ehem.kembali kepada normal eh.
ak ni penyabar org nya.kalo nak mengamuk.da lama ak mengamuk.
tapi yelah.isu couple couple cam gini.bukan msalah utama pada
ak.bukan sekali kes maki hamun ni.da bnyk kali dia buat hal dengan
ak.ak xsalahkan dia sepenuhnya.mybe dia xtahu apa yg jadi.tp
ye ah.jangan ah maen serang je.kita sama sama pompuan.
ada maruah masing masing.jangan smpai memalukan.sebab lelaki.
ko sungguh sungguh nak maki hamun.apa ko dpt lepas tu?plez la.
sbb ak xsuka gaduh ngan pompuan sbb lelaki.nonsense okay. 

dan ak harap.lepas ni ko ataupun boyfriend ko.xakan lagi kacau
hidup ak.sesungguhnya.ak nak persiapkan diri ke arah lebih baik
utk orang yang lebih baik. :)


p/s: "Rahsiakan pertunangan dan iklankan (maklumkan) tentang perkahwinan”
        (H.R. Ahmad)

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

13 comments:

ツ mIsS NaDEa ツ said...

bsaba la sygg ^^

af yusOf said...

terbaek terbaek terbaek!

Ir Firdaus said...

walla!

mmg panas abis nie...
sabr2...

btul tuu...
xyah kapel2...
kawin trus je sng cter...
buang mase je kapel2 nie...
kn kn kn...

kpd org yg attack misz epa tu...
jgn men serbu jek...
haiyoo...

Siti Mashitah Saidin said...

buat report polis.. haha

Mohamadazhan hjDesa said...

ayo...nasib tak main tarik2 rambut.hehe

tenang2 ja, biarkan saja mahkluk asing tu...teruskan membina kehidupan yang lebih baik!

Liyana Zahim said...

Santau je!

misyamissyou said...

kan..bkn xlaku, cme xnk je..sian ah ngan org cm ni..takut sngt org amik bf dia..hmm

AiDa AzRyN said...

haish.. bahaya betol gurl tu. siap nak ugut bunuh. lau dia ada ugut lagi,better miss epa kna amk tindakkan. bahaya tu.

Rahmad said...

waduh panas banget entri nya..
sehingga aku sendiri pun terasa habanya..

yang bab bunuh tu yg tak ble blah..
serious poyo giler pompuan 2..

b a m b a m ' s said...

wat do noe jek cik epa...huhuhu

suka quote tuh..

rahsiakn pertunangan n iklankn perkahwinan..

lost kitty said...

perempuan tu psiko rasanya

deeya said...

xperlu lah kot nak kapel2 nie .. walaupun nak kate kapel suci xde nak sentuh2 bagai , tapi bley jadi zina hati kot ..

meh baca entry ai yg lepas .. bagi kat budak pmpuan tu okey =)

http://dalittledeeya.blogspot.com/2011/04/aku-jatuh-cinta.html

cik lyna kaman said...

go mi nam comel :D