Thursday, July 28, 2011

bola sepak di mata gadis

SALAM SEMUA.

entry ini ditaip sejurus selepas kekalahan Malaysia kepada
Singapura dengan aggregate :

SINGAPURA 6 - 4 MALAYSIA

ak ingat nak buat ulasan ah ckit pasal permainan malaysia malam ni.
tapi ak nak warning korang awal awal eh.ni pendapat dan pandangan
dari seorang budak perempuan yang xtahu apa apa pasal bola.
yang ak tahu bila bola masuk gawang makna nya gol.smpai
sekarang ak xthu macam mana referee decide off side.so kalo
pendapat ak macam xbtol jangan cepat melenting eh.hee.


pendapat aku :

ehem.ak tgok malaysia men okay la.even possession bnyk singapura lagi
dari malaysia.yang ak pelik.kenapa malaysia kalo pass bola x smpai btol btol tempat yg dituju.asyik tersasar je.kalo tgok singapura elok je dia pass bola.pastu pertahanan malaysia plak memang xkuat.terutama lepas AIDIL ZAFUAN keluar.tu yg rilek je striker singapura smpai betol betol depan pintu gol malaysia.nasib baik KHAIRUL FAHMI cekap kawal bola.kalo bahagian serangan plak.memang ak nmpak SAFEE SALI je.xpun KUNALAN.kalo xda dua orang ni xgerak la striker malaysia gamak nya.pastu AMIRUL HADI pun hebat gak tadi.singapura plak maen memang banyak drama lah.aish.bikin haru biru je tgok diorang men.sentuh skit jatuh macam kena lempang dek player kita.nmpak sgt diorang cuba lengahkan masa perlawanan.tp xpa la.bagi ak pemain kita da buat sehabis baik.mybe ada lagi yg harus diperbaiki.game yang bagi bnyk pelajaran buat MALAYSIA.
itulah serba sedikit yang dapat ak bgtau melalui pandangan seorang
kaki bangku.hee. 

perasaan tension bila tgok singapura terlalu pura pura.aish.

 kepada semua pemain skuad bola sepak MALAYSIA.tahniah diucapkan.
terutama KHAIRUL FAHMI yang banyak menyelamatkan gawang MALAYSIA.
kepada SAFEE SALI juga.tahniah sbb boleh skor satu gol.




p/s: abg ak pi stadium malam ni xajak ak.touching sejenak. -____-!

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

6 comments:

RARA aihara said...

namapun SINGAPURApura...
haihh~
MALAYSIA perlu lebih kuat...
apa-apa pun...KHAIRUL FAHMI dan SAFEE SALI terbaekkk !

::kakibangku juga::

Ir Firdaus said...

Singapura berpura-pura...
haish! abis game jd xbest... huhu~
papepn apek n SS the best!
klau xde apek td.. xtawla bpe bijik malaysia lauk mlam nie...
kunalan lak mmg lipas kudung...
lari sngt2 laju.. usain bolt pown kalah kot.. hoho~

even harimau malaya h tumbang..
harimau muda masih ada...
so, olympic 2012 psty akan ada harimau yg mengaumm!
auummm!! ^_^

acadbobo said...

haha..i memang setuju..but pepon tetap support Malaysia!!

Rahmad said...

geram ak tengok kelmarin..

singapura bnyak buat drama king..

gol safee sali disia-sia kan bila singapura dapat menjaring dgn mudah..

pertahanan Malaysia memang lemah...

cukup lemah..

iKhRam said...

wow.. tgok bola tue..
entahlah.. saya menonton perlawanan ni dgn semangat kenegraan yg tinggi.. sebab tu jadi kecewa dan geram

Myra Jay said...

Yup sokong, kita punya pandangan serupa..heheee :)
Mujur Apek ngan Safee sali ada, tahniah buat mereka berdua dan tahniah jugak buat mereka yg lain..