Friday, July 29, 2011

cinta monyet

SALAM SEMUA.

hari ni hari yang agak penat sebab petang hari berjalan
sakan dengan anak sepupu ak.berjalan pusing taman perumahan ni je.
pastu dok melepak kat taman permainan.maen jongkang jongket.
memang ak suka dok kat taman permaianan macam tu.sebab
ramai budak budak chomel bersama abg abg handsome.haha.
abaikan sifat gatal miang aku tu.-___-!

bila duduk melepak macam tu.kitaorg ada la sembang sembang.
anak sepupu ak ni da 12 tahun da.taun ni amik UPSR.mula mula dia
sibuk dok cerita pasal kebimbangan dan kecuakan nak percubaan
UPSR xlama lagi.pastu tetiba dia cakap pasal kisah cinta.

 
 asal ak plak nmpak macam budak budak? xpham.aish. 

anak sepupu aku : akak da clash da dengan dia.
aku: aish.bila akak kapel ni?
*nada penuh tanda tanya sebab anak sepupu ak ni
macam innocent je.muka xda muka gatal pun.hee.*

anak sepupu aku : ala da lama da.da clash da pun.
lepas pergi new zealand hari tu la clash.
aku: la.masa kat new zealand tu da kapel ke?macam mna akak
bley kapel?
*ak da nak tergelak da.sebab masa zaman ak dlu.umur dia
ak sibuk dok maen masak masak lagi.aish.*

anak sepupu aku : bdk lelaki tu dok belakang meja akak dlm kelas.
hari hari dia tnya akak.nak kapel bley.
aku: *gelak dengan penuh perasaan*
anak sepupu aku : hee.kak epa jangan bagi tau sapa sapa eh.
aku: xda nya.pastu akak terima la?
*bila dengar cerita budak umur 12 tahun kapel.ak rasa diorng
sgt sweet plak.haha.*

anak sepupu aku : ye lah.last sekali akak terima la.dia handsome.
aku: la.kalo dia xhandsome xnak la eh?
anak sepupu aku : xda la.dia baik.suka sangat.
aku: bukti dia baik?
anak sepupu aku : masa akak kapel ngan dia.dia belanja akak.dia byrkan duit kelas.
aku : byrkan duit kelas?
*gelak xhinggat dunia.memang sumpah kelakar.dalam
kepala ak masa ni dok bayang diorg dating kat kantin sekolah ngan
taman sains.haha.*

anak sepupu aku : yela.tapi da clash da sekarang.dia kata akak gatal 
sebab hari tu akak ada terpegang tangan kwn lelaki akak.
pastu budak tu bgtau dia.dia pun terus nk clash ngan akak.
aku: ala.cian nya.
anak sepupu aku : xpa la.cinta monyet je pun.
aku : *senyum*
*kapel budak budak pun xley curang tau.kena jujur sbb diorg pun ada
 perasaan takut bnda yang disayang diambil org.yang paling penting diorg
tahu isitilah cinta monyet.haha*




moral of the story :
sayang menyayangi itu lumrah yang ada pada setiap manusia.
jaga la rasa sayang itu kerana ia adalah anugerah. :)



rasa nya ak perlu lebih matang selepas ini.hee.-__-!



p/s : biar lah org berkata.menjeling penuh curiga.

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

8 comments:

Hunnym Syot 美智子 said...

hehehe.. teringat cinta monyet dulu.. mase dye mintak putus, boley gelak-2 lagi.. pastuw blaa cam tuw jew :D

hehee.. nice blog dear :)


http://irsyanim.blogspot.com/2011/07/selamat-berpuasa.html

amna said...

mcm mna boleh tertukar topik cerita ni.. alahai, sweet je bila kanak-kanak bercerita tentang kisah cinta monyet mereka ^^

Bidadari Syurga said...

NZ? amboi... adik sepupu epa tecik2 dah capel...?

p/s: akak tgk gambar last rasanya epa n sepupu tu sebaya lah plak... dua2 kecil comel...

nurain.samsudin said...

comel gileee.
i penah bace mcj adk i dgn awek diee.
glup glup. nak muntah ;D

nurul said...

amboiii kecik2 dapndai kapel2..heheee

Aida Azryn said...

saya sayang miss epa. :)

RasyidHamid said...

eh ehe..kecik2 lg..

krole said...

stuju ngan wak...rasa sayang itu anugerah daripadaNya..so jgla sbaik mngkn~