Monday, August 1, 2011

Biskut Nestum Kismis

SALAM SEMUA.

hai semua.da terawih da?jangan tinggal terawih tau.
taun depan belum tentu dapat jumpa Ramadhan lagi kan?
tadi ak pi bazar ramadhan.yaAllah.manusia memang ramai.
bukan melayu je.cina and india pun ada.kita kan satu malaysia.



hari ni nak kongsi ngan korang resepi biskut raya.al maklum la.
persiapan nak raya.kena ada biskut raya kan?so start hari ni
setiap malam ak akan kongsi satu resepi dengan korang.
resepi resepi ni kebanyakkan nya ak amik dari  MY RESEPI.
dan ak akan kredit kan semua resepi yang ak amik.

so hari ni jom kita kongsi resepi

BISKUT NESTUM KISMIS

 BAHAN - BAHAN 
250g BUTTER
100g KISMIS
3 cawan tepung gandum
3 cawan nestum
1 1/2 cawan gula halus
1 sudu kecil esen vanila
2 biji telur 

 CARA - CARA 
1. Pukul butter dan gula sehingga kembang.
2. Masukkan telur,esen vanila dan pukul lagi.
3. Masukkan tepung dan nestum. gaul.
4. Masukkan kismis dan uli adunan mengikut bentuk yang
digemari.
5. Bakar pada suhu 180 selama 20 min.

sumber : MyResepi


resepi ni memang sgt senang dan sgt mudah.so ak rasa ak bley
buat kot.ehem.biasa la.sy budak baru belajar.nak belajar masak
kena start dengan yg senang senang dlu kan?hee.


korang yang try bley try.pastu jangan lupa amik gambar bnyk 
bnyk and bgtau ak rasa dia.hee. :)







p/s: rayer taun ni bnyk muffin dari biskut kot. :)

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

6 comments:

nurain.samsudin said...

buatkan untuk sayaaaaaaaaaaaa

LITTLE NUUR said...

wah..nanti nak cuba la buat :D

Bidadari Syurga said...

salin... pehtu bagi kat makcik... ngeh ngeh ngeh... kot2 resepi beza lagi sedap ke yang ni kan? huhuhuuhu

b a m b a m ' s said...

dah start dah kitab kuih muih..hahahaha

Magrib said...

wah, tertarik pada penulisan anda. minat, best. suka baca entry anda. follow anda ya..

Ini entry terbaru saya.
Koleksi gambar wanita cacat otak
Matlamat Ramadhan
Maaf Blog gua tergendala.

cheQnOnO said...

wah.. simple recipe. nk try la untuk raya nanti. saya cedok ye. makasih. :P