Tuesday, August 23, 2011

follow dan unfollow

SALAM SEMUA.


hari ni macam selalu sahur dengan ummi and ayah.lepas ni mybe berubah 
ckit sbb adik beradik semua da start balik da minggu depan.negeri klatey ni
 pun akan penuh dengan manusia start minggu depan.masuk la pasar raya mana 
pun memang akan ramai org.aish.xmao byang la.hee.




entry hari ni nak bagitau kisah follow dan unfollow yang sgt berleluasa sekarang.
perlu diingatkan disini.keikhlasan sgt penting ya.bak kata orang orang
cerdik pandai :

keikhlasan itu umpama semut hitam di atas batu hitam dalam malam yang gelap.
nak tunjuk kata keikhlasan tu ssah nak nmpak kan?


tp sejak akhir akhir ni.ak ada la baca entry beberapa blogger pasal
 blogger unfollow blog.sebab unfollow plak macam agak xlogik la kan.kalo
 blog tu ada masalah bley diterima la.
tapi..
kalo unfollow sebab blogger tu tak follow balik.ak rasa korang sgt la tak cool.


be COOL !


adik adik sekalian.meh akak nak bagi tau ckit function button follow
kat sebelah sidebar ni eh.


follow bermaksud mengikuti.so follow la satu satu blog tu kalo korang nak mengikuti apa saja entri dari blog tu.dan kalo nak follow sesuatu blog tu pasti kan hati korang benar benar ikhlas tanpa mengharapkan apa apa. barulah korang berhak tekan button follow tu.


kalo korang rasa nak follow sebab nak sruh bilangan follower korang
meningkat.ak xrasa tu cara yang baik.ak ada share bnyk tip cara tambah 
follower.korang bley usha cara cara len plak yang lebih ikhlas.


ak secara jujurnya xkisah sgt nak follow sapa sapa pun.ada yang shout
kat shoutmix suruh follow balik bila dia da follow ak.ak xmarah pun.
insyaAllah kalo sempat ak akan follow balik.


follow blog korang sambil senyum.


tapi bagi yang suka sgt follow and then unfollow sebab blogger tu
tak follow balik ketahui la yang blogger blogger len tak harap pun korang
untuk follow blog diorng sbb bagi ak yang ikhlas tu lebih baik even sedikit 
daripada banyak tapi hanya pura pura. 





p/s: koperasi guru malaysia.

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

14 comments:

Apel D. Doragon said...

xpenah tau pun ade spesis ni.. boleh lak rajin nk unfollow..haha

blogtilldrop said...

ye lakan..kalau unfollow sbb tak di folo tu pelik la..jgn harap balasan .....folo sebab infor dan penulisan yg menarik...

acadbobo said...

yess..betol tuh..macam bajet hot je nak unfollow..haha

diana said...

tak elok la gitu...
tapi kalau blog tu tak aktif berbulan2 ok la kalau nak unfollow..
kalau sebab dia tak follow balik,tu sangt2 tak elok..

Cik Bambam said...

kannnn.. nak folo biarlah ikhlas.. issskkk..

Oppa Kudin Nz said...

follow u..
follow me back okey..
tu lah ayat biase dgr..huhu :D

Hunnym Syot 美智子 said...

betul-2.. hunnym ade gak kes camney.. kdg-2 sibuk, tak dew mase nak follow balek.. then, dowg unfollow.. mcm tak ikhlas jew! :(

http://irsyanim.blogspot.com/2011/08/tidak-dan-seterusnya-tidak.html

Nadzirah K. said...

mmg selalu jd mcm nie,
tp sabar je la :)

Aqua_nemo said...

betol tu!! stuju sgt3. :D

Ema Razali said...

haha. ade yg sampai paksa kite follow dy balik. hari2 shout. tu yg takleh blah tu

azie said...

tak pernah lg terfikir nk unfollow org..follow kerana ikhlas nk follow..

mr.dinie said...

rsenye nk unfollow 2 kn leceh ckit kn...

Far8 budak baik said...

perghh pandai gile berkata kata..
haha! tu ar kn..folo iklas boleyy..
aku main folo je klo org suroh..
haha!! terpaksa pun folo juugakk
grrrr

mselim said...

Bagi saya follow unfollow nie kan , follow aje lah..
Bagi saya dalam blog nie ...kan meluas...apa salahnya kite follow balik,,,kan antara blogger nie saling perlu memerlukan,...yang penting adalah keikhlasan..
kata p.ramlee,,,"hari nie saya tolong awak, esok2 awak tolong saya pulak"

Baik biar "ikhlas" jangan "baik ada makna tu...."

suci kan hati ...sesuci talian persaudaraan....

Semua islam bersaudara....

k

Wassalam....