Sunday, September 18, 2011

Bercinta di Universiti

SALAM SEMUA

hai hai semua.selamat petang.ehem.hari ni ak
seharian kat bilik je.tak gerak ke mana mana.bukan tak nak
pi mana mana.tapi sebab assignment yang bnyk even baru 2 kali
ak jumpa lecturer.tu yang buat ak kena dok menghadap buku je. 
kesian aku. -_-

hari ni ak ada la dok usha usha facebook sekejap.tgok tgok profile
kawan kawan.yang paling seronok tgok bila ada yang da bertunang.
ada yang da kawin.alhamdulillah.seronok ak tgok.ak plak still
sibuk ngan study lagi.baru first year da rasa macam malas da.huu.
*sila berubah ya miss epa -_-*



tadi ada seorang member.hantar msg kat aku. 

kawan aku : epa.ak da kapel balik da.
aku : kapel balik? ngan sapa?
kawan aku : budak satu universiti ngan aku.tapi kos laen la.hee.seronok la
kapel bila da masuk university ni.

aku : apa yang seronok?
kawan aku : seronok sbb pemikiran da matang.matlamat pun

da jelas.nak belajar sama sama.cari duit and kawin.
aku : ooh.macam tu.alhamdulillah.
kawan aku : ko pun usha la budak budak medic kat uia tu.mana

tahu sangkut.
aku : err.kalo xnak budak medic?
kawan aku : ikut la kos apa pun.janji bley jaga ko.
aku : hee.insyaAllah.kalo da jodoh ak. 


so mcm mna pendapat korang pasal kapel kapel kat university?
setuju ke tak? ak pernah dengar talk dlu.ada penceramah tu cakap.
" university bukan tempat cari jodoh " 
tapi kalo cakap ngan ibu ibu dan makcik makcik.diorang selalu 
suruh kita cari pasangan hidup kat university kan?

okay.gmbr ni sgt sweet. :)

dekat uia ni.ramai je student yang da kawin.ada yang da mengandung.
amik third year dengan baby pun ada.bayang kan? huu.sbb tu pihak
uia ada offer marriage loan utk sesiapa yang nak kawin.bukan
ada marriage loan je.siap sediakan rumah kelamin lagi utk
pasangan yang da kawin.university korang ada? haha.


kasih sayang. :)



p/s: dia dan saya. :)

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

10 comments:

Ir Firdaus said...

nice one! hehe~
dlam bnyk2 U kt malaysia nie..
UIA jela yg ade loan utk kawin.. hehe~

so, ape lg.. hehe~

Nia Ridzwan said...

ada baik buruknya kapel/kahwin masa study ni. hehe, as for me. kalau kat tempat kerja lagi bagus kot? komfem2, dah ada kerja :)

Jodoh itu telah ditetapkan, yakinlah dengan Allah :)

Paris Hilton (M) said...

oke gamba kapel tu swettttt


blajaq dulu...hihi

nida husna said...

saya tak sempat la pulak nak belajar kat u lama2. sempat kat um jer 2 bulan. then masuk IPG. kat sini memang takdo la loan2 kawen bagai. siap tak bagi kawen jer. kalo nak kawen pun takleh peknen. huhuhu
bab cari jodoh tu boleh dikatakan 50% budak IPG saya bercinta dengan satu IPG. ngeh3. dah habes belajar kawenla :)
termasuk la org yang mengomen ni. Alhamdulillah dpt gak dgn satu ipg. cuma takleh kawen lg sekarang. belajar dulu. muahahaha

caliph shuriken said...

best tgk pic last skali, hikk...

ieda said...

akak dulu belajar jauh .. konon nak cari couple satu U last2 sepupu sendiri eekekekke dah jodoh dik .. cari punya cari kalau dah tersurat itulah dia x leh nak ngelak :)

farhana said...

Kdg2 cinta kat uni ni cinta ekspress. Cepat datang, cepat pergi.
Yang penting, kalau ada jodoh, tak bercinta kat uni pun tetap akan kahwin jgak =)

reenapple said...

bagi saya.. ia macam 1 beban nak bercinta masam belajar... lantakla masa U atao tak... kalao hubungan tue hancur d tgah jalan akan effect kita punya study..
bet it.. daa pernah alami... huhu

Cik Bambam said...

kalau UUM memang ada hostel utk married student..tp loan married..itu xde..marveles ar! hahahaha..nnt pakat ramai2 nak kawen senang! ekekekek..

cari lar sesambil time stdy tuh.. tp jgn smpi lupa stdy.. :P

sifu im said...

tym bljr kena fokus tau..mane leh kapel2..hehe