Friday, September 16, 2011

Life as a student

SALAM SEMUA.

firstly nk mintak maaf kat semua yang masuk blog ni.pastu buat muka
kecewa sbb entri lama masih kat situ.ak da mcm xda masa langsung
nak update blog kan.padahal 10 minit je.tapi keadaan yang sgt sibuk
dan ak agak amik masa jugak nak sesuaikan diri dengan keadaan
kat sini.dengan keadaan hostel yang bnyk sgt faciliti yang xda.
transport yang sgt susah.so ak harap korang paham la eh.hee.
*bajet macam korang tggu la kan ak update blog -_-*

ada yang msg ak tanya ak kehidupan dekat kampus macam mana.
best ke tak.kalo nak jwpan jujur.ak rasa sama je dengan hidup ak kat
matrik uia dulu.tapi ye la.mybe sekarang kehidupan makin mencabar
sebab lagi ramai student.belajar lagi susah.tapi xpa la.kehidupan
mematangkan fikiran kan? so redah je.haha.

chocolate cake ! :)

tapi ada jugak beberapa perkara yang macam pelik berlaku time 
ak kat kampus ni.pelik plus kelakar.hee.

aku : amboi.bnyk nya botol kismis ko.
kawan aku : biasa la.belajar makin susah.kalo dulu kat
cfs bwk 2 botol.sekarang kena bwk 4 botol kismis la.bagi
cerah skit hati. haha.
aku: ko kenapa ni? muka masam da bley buat cuka ni.
kawan aku : aku homesick la epa.rindu kucing! -_-!
aku : ni kenapa makan skit je ni.amik telur goreng je.knyang ke?
kawan aku : ptptn xmasuk lagi la epa.kena la ikat perut. -_-!


itulah antara babak babak yang selalu jadi di awal sem ni.tapi xpa
la kawan kawan.nak berjaya bukan senang. :)


bila da nak cuti sem nanti.harus macam ni! :)

so kepada semua yang da start masuk university balik.xmao 
stress stress.ingat la yang ni gak salah satu proses hidup yang
sgt indah.so guna peluang ni semaxima mungkin eh.

yang buruk dari saya.yang baik dari DIA.



p/s: yang indah itu bahasa.

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

8 comments:

Cik Bambam said...

nnt zaman study jugak yg kita rindu..percaya lar epa.. mcm CB skang ar.. hehehehe..rindu betol time stdy dulu.. :)

caliph shuriken said...

smoga trus sukses.. gambatte ^^

khairul akmal bin azman said...

bile keje nak study..
bile study nak keje.
hehe

Cik Jannah said...

hehehehehehe. btul2 setujuu sangat2. :)

mujahidah muslehah said...

salam..faham situasi 2..saya pun selalu homesick.huhu.
tapi,sabar jerlaa..untuk kebaikan kita jugak. :)

MERAH said...

hehe masa tengah kena study tu paling mengharapkan cuti.selamat belajar yeee.create sweet memories there :)

cik hijau purple VS nur faie said...

comel gambar lelaki gemuk tu , hu3 ,
really funny ,
adek CHP yang tgk boleh ketawa smpai tersedak air . .hu3 .

Iwanski said...

=)