Monday, October 10, 2011

Saya Dan Monyet

SALAM SEMUA.

hai hai.hari ni ada kelas malam dengan sir kacak.ehem.
so even penat.ku gagahkan diri jugak ke kelas.hee.
bila datang kelas mlm ni.macam bersemangat je.xda pun
ngantuk macam selalu.mybe sbb suasana baru kot.



hari ni ak nak citer skit pengalaman ak time ak join 
FACILITATOR SQUAD TRAINING 1.
training ni 3 hari dua malam.dari 7hb-9hb October
dekat Taman Pertanian.

honestly,bnyk pengalaman sebenarnya yang ak dapat.
biasa la kalo program yang dianjur oleh student UIA ni.
kebanyakkannya berunsurkan islam.so setiap kali join program.
bnyk ilmu baru yang dapat.insyaALLAH.



tapi dalam banyak banyak pengalaman.ada satu pengalaman
ni memang ak tak kan lupa smpai bila bila la.korang rasa apa eh?
mesti dah dapat agak bila baca tajuk entri kan?hee.

hari kedua training.perut ak meragam.mybe masuk angin.and then penyakit gastrik ak menyerang secara teruk nya smpai ak xley nak jalan.so ak stay je dekat dewan and tak join dah program explorace yang diorang buat.dalam training ni.ada la dua tiga orang student medic.so diorang la yang tlong tgokkan ak and bagi ubat semua.bila dok kat dewan tu.ak memang xley baring sbb ada dua tiga org brothers jugak kat situ.so ak xtahan sakit sgt.ak telan ubat lagi.sekali ngantuk plak.ak pun jalan pelan pelan pi khemah ak.jauh la jugak dengan dewan tu.da sejam tido.kawan kawan ak datang hantar nasi utk mkn petang.ak pun mkn la skit bagi alas perut.pastu yang lebih tu ak letak sebelah and then ak smbung tido.
tengah syok tido.ttiba ak tersedar.ak nampak 'seseorang' merangkak masuk dlm khemah ak.dalam mamai tu ak ingatkan kakak fasi datang amik makanan ak sbb ak xabis makan.sekali nmpk berbulu semua.apa lg.sentap la ak. "waaaaaaaaaaaaaaa ! "jeritan yang sangat panjang ya.cuak secuak cuaknya ah.monyet tu terus lari keluar.nasib baik la dia lari.korang bayangkan kalo dia terkam ak.mau pengsan ak time tu jugak.huu.lepas monyet tu keluar.dia datang balik and then dia selak pintu khemah tu and usha ak.alamak weyh.buat cuak je.nasib baik dia xmasuk mintak no fon ak.hee.
muka tersentap dengan abg monyet. :)


melalui training ni.ak belajar supaya tidak kedekut dengan masa
yang diberi Allah.selagi mampu utk berbakti kepada org len luangkan
masa.bila kita menolong orang yang dalam kesusahan.of course Allah
akan tolong kita balik.believe on it. :)




p/s: tersenyum untuk kamu. 

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

7 comments:

Ferry I said...

Terima aksih atas berbagi artikelnya sahabat...salam persahabatan dari Indonesia..follow sini juga

ieda said...

ya tuhan ekekkeke sabor je
hermmm sah2 abang nyet berkenan ngan epa :)

Cik tikah said...

akhirnya dpt pun pengajaran kan. hehe..

Cik Bambam said...

monyet gatai tuh.. hahaha..x pon dia lapar coz epa baru lps mkn..dia bau mknn..hehehe

azrinna said...

Wah... ingatkan apa tadi. Nasib monyet tu tak mengganas.

..iNurqa .. said...

muka tersentap tak boleh tahan tu . hehe

Bidadari Syurga said...

monyet betul...? eeeeeeeeee akak takut kalo kena monyet agresif.... simpan makanan yeak.... :P

ps: akak suka ceramah ugama....