Saturday, January 21, 2012

Cara terbaik download movie

SALAM SEMUA.

hai hai semua.hari ni kepenatan.satu hari jalan jalan ngan ummi.
pergi beli barang hantaran utk sepupu aku yang akan kawin tak lama lagi.
aku jadi pembantu ummi.ehem.pembantu tu yang tang angkat barang 
ngan gam reben je.hee.

so hari ni.ak nak kongsi ngan korang mcm mna nak download movie
secara free dan mudah.memandangkan ramai yang bertnya.so apa salahnya
berkongsi.ya tak? ayuhhh!

first step : install internet download manager(idm)

setakat ni idm memang sgt sgt laju dan sgt sgt mudah digunakan.
terutama bagi pengguna it yang beginner mcm aku.so korang semua bley
dwlnd idm secara free dekat sini :
DI SINI

1) click button download here.

2) download file from mediafire

3) exact file yang download tadi.

4) install idm6.07

5) click next untuk install

6) crack file
masuk folder crack.lepas tu copy icon
idm yang ada kat situ.


7) paste kan dalam folder idm di dalam laptop anda.cara
nak cari folder idm yang telah di install.
firstly pi button start.lepas tu cari internet 
download manager.and then right click.
tekan properties.


click di find target and then paste icon yang kita
copy dalam folder crack tadi.


and then try bukak balik idm tu. jadi tak? hee.kalo jadi tepuk tangan okay!
ehem.macam da panjang entri ni.kita smbung len kali la cara nak dwnload
movie bley? hee.xda la.ayuhh kita ke langkah seterusnya!


second step : cari movie di internet.


kat sini ak senarai kan beberapa laman web yang sediakan movie yang best.
english dan anime series :
http://mediafirefreaks.blogspot.com/


movie :
http://www.ddmf.biz/
http://www.ganool.com/
http://jieazzmovie.net/
http://www.kakidownload.com/

okay.sila pilih nak yang mana.semua pun memang sediakan
banyak sgt movie yang sgt menarik.


third step : ayuhh download! 


contoh nya kita nak download citer The Watermen dari 
http://www.kakidownload.com/

click pada tajuk movie.


right click.and then open new tab utk part 1.


click pada skip ad utuk skip advertisement.kalo ada any 
advertisement yang muncul lepas tu.just click leave this page.


right click pada button download.


copy link address.

bukak idm yang install tadi.kemudian clik pada add URL.
lepas tu paste URL yang kita click copy lindk address tadi.


 lastly, tekan button start download. selesai! 


tu lah cara cara nak download movie, drama or apa je secara percuma 
di internet.so korang bley la try.kot tak jadi bley komen kat bawah ni.
kalo ak mampu tlong ak tlong.hee.sbb sy pun budak baru belajar. 






p/s: ngidam laksa penang dimalam hari. :)

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

3 comments:

Ir Firdaus said...

ade cara senang tyme nk dwnload movie via mediafire..

time klik download now kt mediafire tu.. juz click je coz dye akan automatic dwnload gune IDM.. xyah nk right click n add url kt idm tu..
tp cara ni akan effective if awk enable integration idm tu dgn browser awk tu.. klau x, dye akn wnload gune browser nye download manager je.. ^_^

Sparta Kokk said...

Download Movies Disini :)
http://tokeybanana.blogspot.com

Raimey Mousah said...

ble tolong ajr sa mcmmna mw download movie ka?sa x brapa fhm cra2 download..