Monday, January 23, 2012

Kelebihan Beristerikan Mathematician

SALAM SEMUA.

hai hai semua.apa khabar korang? sihat kah? aku ni da banyak hari
tido tak btol timing ni.aish.ni semua gara gara exam hari tu.smpai ke
subuh tak tido.lepas solat subuh baru ngantuk.adehhhh. -__-!


hari ni tajuk entri macam best la kan? hee. bila korang baca tajuk entri 
mesti ingat macam nak promote diri kan?haha. xda la. entri ni ditulis atas 
niat untuk memartabatkan bidang mathematics dan hanyalah pandangan 
kosong dari student degree of mathematical science.salah silap
harap dimaafkan ya.jom jom usha!

Lebih Sistematik

kenapa sistematik? sebab mathematician di train utk selesaikan masalah 
mengikut step.so sangat la beruntung ya bakal bakal suami sbb isteri anda
 akan menyelesaikan masalah mengikut step.so takda la korang kusut 
sangat kan? masalah pun akan diselesaikan dengan smooth je.hee.



Mampu Prove dengan Baik

yang ni pun penting supaya kalo korang ada penyakit was was kat isteri 
korang.senang je diorang bley tlong provekan kebenaranya sbb memang stiap 
subjek yang di amik utk jadi mathematician ni ada soalan prove theorem.
so nak tak nak memang kena tahu prove. so beware la eh utk lelaki lelaki yang 
kurang setia, curang atau apa saje word yang sepadan dengan nya.kalo isteri
 korang mathematician memang lagi cepat la korang kantoi.hee.

Lebih Logik

para para isteri yang amik mathematics ni selalu nya lebih logik dan rasional.
diorang kurang guna emosi.so susah la sikit nak jumpa masalah cemburu buta.
sbb kalo cemburu pun mesti da bukti kukuh. so xda la cemburu membuta cam
 gitu je.lelaki pun lebih rilek la nak berkawan ngan perempuan laen sbb tahu
isteri korang sgt rasional. haha.

Kewangan Rumah Lebih Stabil

kelebihan nya disini sbb isteri korang da biasa maen maen ngan nombor.so 
xda masalah sgt la nak menguruskan kewangan rumah.isteri lebih tahu 
mana satu as a priority. wang keluar masuk pun ada dicatatnya.bagi 
memudahkan diorang nak bgtau korang ke mana duit nafkah yang korang 
bagi tiap bulan.hee.

masakan mesti sedap


as a mathematician for sure la pandai masak.kenapa ak cakap camtu? sebab da
 kelebihan kitaorg da sukat sukat.tambah tambah.tolak tolak.even masak
 depend on buku resepi pun tetap sedap sbb sukatan semua betol.ehem.
orang kata nak pikat suami dengan masakan.beruntunglaa bakal bakal 
mathematician semua.haha.




da lima sebab da aku bagi.malas nak cakap apa da.kalo korang 
rasa tak berbaloi lagi tak tahu la.hee.apa apa pun.ni hanya la 
entri melepaskan rasa bosan sebelum melangkah ke kenduri kawin
pasangan nurse selepas ini.




p/s: jangan begini.

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

9 comments:

AmyZana said...

hahaha
kerja sukat2 ? baguslah kan ;D

I'm KopiAis23@ FahmiJamal said...

nie msti pndai math kn... hehehe

~Filzati Zulkepli~ said...

mathematician kahwin dgn engineer. pehhh ;P

Dieyna said...

ade benarnya... hehe

ieyza afieyna said...

ieyza paling suka subject math.. sebb minat kira2.. hehe

affiqrashid said...

smoga cepat naik pelamin dengan orang yang da ditentukan olehNya..amiiiin

ieda said...

waaaaa menarik nie
ekekke kalau kena hubby akak yg x pandai tuu agaknyee memang anak2 tanye ibu nye ajerlahh huhuh

kaAka said...

uhukk3...batuk lak...ehehhe
sya mathematician,i'm crazy wif math..=D

caliph shuriken said...

bakal2 suami kena upah pakar iT laa cmni kn.. set firewall, hukk...