Tuesday, June 19, 2012

Kandungan Sf Beauty

SALAM SEMUA.

hai hai semua. selamat tengahari. hari ni banyak selesaikan hal hal berkaitan pos 
tudung dan sf beauty. sgt meletihkan sehingga ke tengahari. ni berehat sekejap
sebab lepas ni kena jadi sukarelawan untuk expo perdagangan halal negeri kelantan.
nak berjaya bukan senang ya anak anak. hee. so nak tak nak. kena usaha 
sungguh sungguh sampai dapat apa yg kita nak. :)

hari ni nak bercerita lagi pasal SF BEAUTY. mesti da rmai yang bosan ak dok 
update pasal SF BEAUTY je kan ? kan ? hee.benda elok harus di kongsi kongsi ya.

hari ni nak cerita sedikit pasal kandungan SF BEAUTY dan apa yang korang
perlu tahu pasal SF BEAUTY. Penting untuk kita memahami dan mengetahui 
kandungan sesuatu bahan sebelum menggunakannya.ayuhhh ! check it out.

KRIM SIANG SF BEAUTY
FUNGSI ;

sebagai pelindung UV dan pelembab kulit, menghalang cuaca panas dan 

hidrasi yang boleh menyebabkan kulit kering.Krim siang SF Beauty boleh 
dijadikan alas bedak, mencegah debu dan kotoran kosmetik dari terkena
 pada lapisan kulit.

KANDUNGAN ;

Kunyit slah satu tumbuhan herba yang dirumus dalam krim siang
SF Beauty. Kunyit terbukti dalam kajian saintifik mampu mengurangi
tanda tanda noda dan kusam pada wajah, meratakan tona kulit dan melicinkan
kulit.Ia mempunyai anti-oksida yang tinggi dan mampu merawat dan menganjalkan 
kulit. Selain kunyit, kandungan yang ada dalam produk krim siang SF Beauty 
ialah temulawak. Sejenis tumbuhan herba yang turut kaya antioksidan yang
 melambatkan proses penuaan, turut berkesan mengubati jerawat dan
 merawat bintik2 hitam pada kulit.


KRIM MALAM SF BEAUTY
FUNGSI ;
krim yang berfungsi mengangkat sel-sel mati pada kulit, menggantikan
kelembapan yang hilang akibat cuaca siang yang panas serta memulihkan 
kembali sel-sel yang lesu dan letih agar bangun pagi kulit lebih segar dan 
berseri.

KANDUNGAN ;
Krim malam SF Beauty pula diperkaya dengan sumber tumbuh-tumbuhan pergunungan 
serta zat tambahan dari sarang burung walit. Ia berupaya menyubur dan merangsang sel 
kulit agar sentiasa awet muda, halus, licin, lembut dan anjal. Selain menyegar 
dan melembabkan kulit, khasiat sarang burung walit juga boleh mengurangkan
 kedutan halus serta mencerahkan wajah.

SABUN PEMBERSIH SF BEAUTY

sabun pembersih SF Beauty ia ada campuran ekstrak buah-buahan
 dan madu lebah. Keistimewaan madu lebah memang sudah diketahui 
umum dalam memberikan kesihatan dan kecantikan kulit sejak zaman
 berzaman.

SF Beauty ada menyediakan dua sabun pembersih untuk kulit muka yang
berbeza iaitu sabun vitamin c (berwarna hijau) dan vitamin E (berwarna kuning).


VITAMIN C ;

Vitamin C (asid askorbik) dalam sabun pembersih SF Beauty membantu
mereka yang bermasalah jerawat dengan mengawal pembiakan bakteria 

penyebab jerawat, mempercepatkan kesembuhan luka, merawat parut serta
menguatkan tisu kulit dan badan. Vitamin C amat diperlukan dalam proses 
pembentukan kolagen, iaitu jalinan protein penting yang berperanan membentuk 
lapisan kulit sihat dan kuat. Selain itu, Vitamin C juga berupaya mengawal 
pengeluaran sebum berlebihan yang menyebabkan kulit sangat berminyak, 
yang akhirnya menutup pori2 kulit dan menyebabkan bintik putih dan hitam 
di wajah. Dengan amalan berterusan, kulit tampil lebih licin, halus dan anjal.


VITAMIN E ;
sabun pembersih SF Beauty berumusan Vitamin E (tocopherol acetate) pula 
bersifat antioksidan yang melindungi kulit dari kerosakan yang berpunca akibat 
sinar UV serta pencemaran. Ia mengaktifkan metabolisma bagi merangsang 
pertumbuhan kulit baru yang sihat, membantu sel2 kulit mendapat lebih 
oksigen dan kekal lembab. Hasilnya kulit lebih licin berseri, cerah serta 
mengelakkan penuaan pramatang seperi kedutan halus dan jeragat.

So kepada sesiapa yang mempunyai kulit bermasalah dan da cuba bnyk produk tapi
tak berhasil. ayuhh ! try yang ni. dijamin korang akan puas hati. terbaikk wokk.
 kepada sesiapa yang berminat nak cuba atau nak jadi dealaer.
 boleh terus sms / col ke number ;
014-5414314 .



p/s : cuba dlu baru tahu ya awk. :)

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

2 comments:

dindingaku said...

laki bleh pakai ke?hehe

miss epa said...

boleh. ada je lelaki try. ayah dan adik sy yang lelaki pun pakai nak hilang kan parut dimuka.