Friday, January 18, 2013

Cara Penjagaan Kulit Muka

SALAM SEMUA.

hai hai semua. apa khabar ?  di harap sihat selalu hendaknya. sekarang ni
musim 'sejuk' kat malaysia ni. asyik hujan je kan ? ak sekarang kat kelantan.
wink wink. berada di rumah memang satu kegembiraan yang tak dapat 
digambarkan. sebab tu HOME SWEET HOME. :)

hari ni aku nak kongsi dengan korang semua yang chomel chomel ni;
 TIPS PENJAGAAN KULIT MUKA

kita kongsi 6 LANGKAH MUDAH ;

nak jadi macam ni kena try produk SF BEAUTY la. hee. :)

Sebaliknya, kalau anda nak mengekalkan keremajaan kulit muka lebih lama,
 ikutilah 6 cara penjagaan muka berikut;


1. Minum air kosong sebanyak 8 - 10 gelas sehari untuk mengekalkan 
kelembapan kulit. Kalau nak minum lebih daripada 10 gelas sehari pun boleh. :)

2. Sebelum tidur, basuh muka anda dengan air bersih. Kotoran dan bakteria
 yang tak dibersihkan tu boleh menyebabkan kulit berjerawat dan timbulnya
 garis penuaan pramatang.

3. Jangan lupa juga cuci muka anda sebelum beriadah ataupun bersenam. 
Kalau berpeluh nanti, ia akan mengurangkan jumlah kotoran serta bakteria yang
 terkumpul.

4. Amalkan 2 langkah penjagaan kulit muka. Pertamanya, cuci muka dengan
 air suam dan gunakan sabun pencuci berasaskan buah buahan seperti 
Sabun Vitamin E dari SF BEAUTY. Lepas cuci muka, gunakan pelembap 
seperti Krim Malam SF BEAUTY utk waktu malam.

5. Pastikan anda melindungi kulit daripada sinaran matahari sebaik mungkin. 
Gunakan krim pelindung matahari SPF 15 bagi melindungi kulit terbakar
 atau gunakan Krim Siang SF BEAUTY yg mengandungi SPF 15 dan juga bertindak 
sbagai foundation utk kulit. :)

6. Akhir sekali, jika anda mengalami masalah kulit yang serius, berjumpalah 
dengan pakar kulit atau dermatologis. Dapatkan khidmat nasihat tentang apa 
yang patut anda buat.


harap tips ni dapat membantu korang utk menjaga wajah korang supaya
kekal cantik dan muda sentiasa.jangan lupa senyum selalu. :) 




kami dua dua tak glamour macam datuk ct. tp kami dua dua pengguna
SF BEAUTY SKIN CARE ! :)


Berminat utk menjadi dealer tapi tak tada modal yang banyak ? 
jangan risau. kami ada package yang menarik utk anda. 
untuk keterangan lanjut sila sms/whatsap/viber/call : 014-5414314 




p/s : target bulan ni nak beli tablet sebijik. :)

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

1 comment:

sa mic said...

wah nice sharing , terima kasih ye , hehe ..ada model sikit baru nak try guna,hikhik