Tuesday, December 7, 2010

-moral of the story-

petang ni ak dijangka balik uia.hee.ak ingat nak p pusat perubatan universiti malaya (ppum) dulu sebelum ak balik uia.memandangkan sepupu ak yang nak antar ak smpai uia.so ak terpaksa ah tangguh kan dulu niat nak p check masalah pening kepala yang selalu terjadi pada kepala ak yang kecik ni selepas accident hari tu.hee. :)


lepas accident hari tu xda plak ak cedera mana mana.tp memang hentakan yang agk teruk ah ke streng kereta.tu yang mak sedara ak bising bising suruh ak p check.takot takot ada kecederaan dalaman.ak ni plak xsuka sangat jumpa doktor.ssah la jgak camtu kan?hee.


honestly.lepas kejadian accident tu.bnyk yang ak belajar.


belajar utk lebih berhati hati
          lepas ni ak xnak lagi drive sorang sorang.drive sorang ni buat ak mengelamun je.ehem.biasa la.ak ni adik tiri mak jenin.ketawa dengan geram kepada diri sendiri 
kenal sapa kawan kita sebenar 
         lepas accident tu ak ada hantar msg dekat beberapa org kawan ak.dan time tu ak bleh tgok ah mane kawan menangis dan mane kawan ketawa.ak appreciate  sgt pada kawan kawan yang xjemu jemu kol ak even fon ak di-off-kan.sampai berpuluh puluh missed col.thank you.syg korang ketat ketat :)


belajar nak handle masalah kemalangan
       ni antara pengajaran yang sgt baik ah dalam hidup ak.sebelum ni ak xtahu plak kalo kereta accident.nak claim insurans tu kena report polis dulu.ak ingat cukup je kita isi borang insurans and then dapat duit.hee.biasa la.pemandu perempuan yang muda memang macam tu ye adik adik.


ni lah antara lesson lesson yang ak dapat dari pengalaman pahit yang memang sampai bila bila pun akan aku ingat.kalo lah ak bleh ubah masa kan? :)








p/s: daun yang jatuh xkan membenci angin.
terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

18 comments:

caera puttih said...

smoge sis sehat2 selalu...nice entry!!..buley buad pngajaran tuk sy gak..

miss epa said...

caera: hee.time kasih eh. :)

akU GaDis said...

hope everything will be ok ^^,
pengajaran tuk sy gak,, hik2

miss epa said...

aku gadis: hope so dear! thanks! :)

hanisah said...

BW jenguk miss epa.moga semuenye ok=)
pengajaran utk sy juge.
jom jenguk blog sy=)

miss epa said...

hanisah: okay2.nnti sy jenguk eh! thanks.:)

hamzah ian said...

awalnya balik uia..

ieda said...

selamat start balik belajar dikk ..
ceria sokmooo :))

ijatnuar87 said...

smoga lain kali lebih berhati2 yek...arap2 xder per mslh tu...

kai azmier said...

macamana buleh eksiden yew? betol2.. time ne ler kite dpt kenal sape kawan kite sbnrnyer.. =)

M a W a D D a H said...

moga lebih berhati-hati pasnih...

dan moga cepat sembuh ya...

HaNTwO said...

pengalaman mengajar kita semua tu..pape pun jangan lupa cek kepala tu...kadang2 luar nampak xde pape dalam sape yang tau kan?

miss epa said...

hamzah ian:kelas dah start dah.hee :)

miss epa said...

ieda: senyum sokmo!thanks! :)

miss epa said...

ijatnuar87: hope so!smoga smua nyer okay. :)

miss epa said...

kai azmier: entah la macam mana bleh eksiden sbb dia jd cepat sgt. :)

miss epa said...

mawaddah: time kasih. :)

miss epa said...

hantwo: insya allah.akan dilakukan dalam masa terdekat. :)