Wednesday, December 15, 2010

tip tak mengantuk dalam kelas

SALAM SEMUA.


adoi.lepas buat entry pasal tip pikat hati mertua. terus je 
orang kata macam dah ada pengalaman jer.ish.ketawa.xda ah.ak ni suka
 memerhati.bila ak tgok apa yang ummi demand pada bakal abg ipar ak.
tu lah jugak yang ak share kan dengan korang.hee.they said sharing is caring kan?


oleh sebab ak ni berpegang pada prinsip sharing is caring.ak nak 
kongsi ngan korang tip seterus nyer.tip tak mengantuk dalam kelas.
tip ni hanya student macam ak je yang boleh tulis sebab ak antara
 pelajar yang selalu mengantuk dalam kelas even ak dah tido lebih 16 jam 
satu hari.malang nyer ak! -__-!

tip tak mengantuk dalam kelas
makan 
ni salah satu tips faveret kawan kawan ak kat sekolah dulu.even dalam
 kelas xdibenarkan makan.korang kunyah je gula gula.alah.bukan nk 
makan nasi sebungkus kan?kalo ak dulu.time  kelas biologi.memang 
berbakul bakul la gula gula kitorang beli.abis rosak gigi cantik kami.
haha.tp tip ni agak berkesan ah.terutama kalo beli gula gula yang 
berperisa mint tu.terbuka luas mata sebab berangin.kalo korang xcaya.
tgok iklan halls. :)

chatting 
ni antara tip yang ak apply smpai masuk matrik.bukan 
chatting kat facebook or yahoomessenger.tp chatting atas kertas.
and then pass kertas kepada sahabat sahabat yang mengantuk gak.haha.
bukan maen enak lagi mengumpat sana sini.hilang terus mengantuk kan?
tp ni bleh buat tumpuan korang agak terganggu ah.so kepada yang bukan 
multitasking.korang dilarang menggunakan tip ni eh. :)

melukis
ni plak tip dari member baik ak.oleh sebab dia memang ada skill melukis.
bila lecture dah start masuk topik bosan.abis la satu kertas dia lukis gambar 
rumah or binatang.hee.yang hebat nyer.even dia dok melukis utk 
hilangkan mengantuk.dia still bleh dengar lagi apa yang lecture bgtau.
hebatkan? :)

minum air
ni tip yang ak pakai time nak jawab exam.ye ar.kalo exam je.
tido lewat malam study kan.bila exam start puko 9 pagi memang 
mata pun kuyu semacam ah.hee.so utk elakkan korang mengantuk.
minum air banyak banyak.ak pernah baca dalam majalah.kita mengantuk
 ni sebab oksigen xsampai ke otak.tu yang kurang cergas.so bila 
minum air mineral bnyak bnyak.oksigen senang nak sampai kat otak 
sebab air tu kan ada oksigen. :)

tulis semua
ni tip utk korang yang rajin menulis.nak elak mengantuk senang je.
korang tulis je ape saje yang lecture bgtau.sebab nyer.bila korang 
menulis.korang xrasa bosan.and then insyaAllah. kita xkan rasa 
mengantuk sebab kita xbosan. :)


ha.tu je la kot yang dapat ak kongsi ngan korang.ak pun student
 macam korang gak.ak tahu macam mana rasa betapa malas nyer
 nak bangun pagi pergi kelas.tp setiap hari bila bangun pagi.
ak tetapkan dalam hati ak.

today is the great day! 

korang pun kena tetap kan azam jugak.so that.setiap hari kita
 bersemangat! yeay!senyum.



p/s: miss epa ni sgt suk tido.kelemahan yang xdpt dikawal.-__-!

terima kasih daun keladi.komen komen kalo sudi.

14 comments:

hans said...

hahah
aku selalu mengamalkan makan,minum,berborak dan melukis
heheheheh

P/S : Traffic Minggu Nih! Tutorial Letak Link Entry Anda! Ada Sesiapa Suka Shawls Yang Cantik!

key-one said...

hihihi...dolu2 kalo i ngantuk dalam kelas soka mkn gula2... =p pastu kalo agak dah boring sgt...ajok kwn sembang...hihi

Kasmawati Jaafar said...

heh. slalu buat tips no 1,2,3. dari zaman skolah sampailah masuk IPT. memang jadik punya!

eiysya zasya's said...

biasanya kalau ngantuk, saya mesti akan melukis.. tapi, lukis yang entah apa2 lh kan, sebab tak reti melukis pon.. =p

pastu mesti akan salin semua yang lecturer tulis kat depan..

yang paling tak boleh elak, berborak.. muahaha~

Mohamad Izwan said...

tumpukan sepenuh perhatian ( skema ! ).. haha

za petrelli said...

kalo ngantok.. letak minyak angin kat mate

ijatnuar87 said...

hehehe...tip last tu ambe xleh guna...sbb ambe ttp akn tdo walaupom tgh menulis,hehehe

miss epa said...

hans: haha.sama la kita! :)

miss epa said...

key-one:hehe.faveret ah sembang sembang ni. :)

miss epa said...

kasmawati: betol betol. :)

miss epa said...

eisya: hehe.berborak tu memnag dah jadi harus dah.hee :)

miss epa said...

izwan: haha.okay sir! (skema gak!) :)

miss epa said...

za petrelli: stuju stuju.tip yang agak bai.hee :)

miss epa said...

ijatnuar: haha.xmampu nak nolong.hee :)